14:33 07.03.2013

Міліція з кінця січня проводить розслідування за заявою Рабиновича про здирництво

3 хв читати

Київська міліція відкрила кримінальне провадження та проводить досудове розслідування за заявою бізнесмена, співголови Європейського єврейського парламенту (EJP) і президента Всеукраїнського єврейського конгресу Вадима Рабиновича про здирництво.

"Є кримінальне провадження, внесене до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 31 січня цього року за ч. 1 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Розслідування проводить слідчий відділ Печерського райуправління столичної міліції", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в управлінні зв'язків із громадськістю МВС України в четвер.

У міліції зазначили, що В. Рабиновича допитали як потерпілого і на допитах він розповів "те ж, що і вчора на прес-конференції".

Досудове розслідування триває, сказали в МВС.

Раніше прес-служба Генпрокуратури повідомила, що В. Рабинович у січні звертався до Генеральної прокуратури України із заявою про погрози на його адресу. 22 січня це звернення було перенаправлено до МВС для відповідного проведення перевірки та ухвалення рішення по суті у рамках законодавства.

Вдень 4 березня в центрі Києва поряд з офісом В.Рабинович на вул. Мечникова, 14, біля одного з припаркованих автомобілів стався вибух. Колишній головний редактор газети "Столичные новости" Володимир Кацман заявив, що вибух був замахом на життя В. Рабиновича та що вибуховий пристрій було кинуто з боку сусіднього будинку в автомобіль бізнесмена, який виїжджав з двору офісу. Унаслідок вибуху ніхто не постраждав, було лише несуттєво пошкоджено автомобіль марки "Лексус-570".

5 березня київська міліція розпочала кримінальне провадження за статтею "хуліганство" в зв'язку з вибухом біля офісу В.Рабиновича.

Сам В. Рабинович не виключає, що в нього кинули вибухівку через незгоду поступитися телеканалом Jewish News One (JN1) представникам чинної влади.

На прес-конференції 6 березня в Києві він заявив, що деякий час тому до нього прийшов народний депутат України (фракція Партії регіонів) Андрій Деркач, який звернувся із вимогою віддати канал JN1, інакше у бізнесмена будуть "великі-великі проблеми".

В. Рабинович також припускає, що спробу замаху на нього могли організувати націоналістичні сили. "І хочу наголосити, що ми будемо продовжувати з єврейської тематики ту ж роботу. Що стосується, наприклад, партії" Свобода ", то доки вони не переглянуть свої погляди, я буду з ними боротися і тут, і в Європі", - сказав президент Всеукраїнського єврейського конгресу.

"Ми регулярно отримуємо загрози, регулярно є якісь антисемітські акти, які зросли після приходу до влади певної сили. Але це теж природний процес, ми маємо це розуміти. І в Угорщині, і в Німеччині 10-12% сьогодні на тлі економічної кризи, розчарування владою займають якісь націоналістичні структури", - зазначив В. Рабинович.

У свою чергу, А.Деркач назвав ці звинувачення брехнею і провокацією.

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок також відкинув підозри В.Рабиновича про можливу причетність представників партії до цього вибуху, назвавши такі заяви "маячнею".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА