16:04 19.03.2013

Посол США: Тимошенко має лікуватися за кордоном

1 хв читати
Посол США: Тимошенко має лікуватися за кордоном

У США наполягають на звільненні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка, а також відзначають необхідність лікування екс-прем'єра за кордоном, заявив посол США в Україні Джон Теффт.

"Наша позиція полягає в тому, що пані Тимошенко має бути дозволено отримати медичну допомогу за кордоном. І ще: Тимошенко слід було б звільнити, те саме стосується і пана Луценка", - сказав дипломат в інтерв'ю журналу "Корреспондент", опублікованому 15 березня.

За його словами, Ю.Тимошенко та Ю.Луценка було позбавлено волі в результаті вибіркового переслідування під приводом боротьби з корупцією. "Ви подивіться на імена: хто, власне, потрапив під покарання? Хіба серед них є лідери, скажімо, з Партії регіонів? Ви постійно пишете про порушення, корупцію серед можновладців, але до в'язниці чомусь потрапили пані Тимошенко та пан Луценко", - зазначив Дж.Теффт.

Як відомо, екс-прем'єр Ю.Тимошенко, засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписанні газових угод із Росією у 2009 році, відбуває покарання в Качанівській колонії з кінця 2011 року. Проте з травня 2012 року вона перебуває на лікуванні в Центральній клінічній лікарні №5 Харкова.

Ю.Луценко, визнаний винним у вчиненні низки посадових злочинів і засуджений до чотирьох років позбавлення волі, із 31 серпня 2012 року відбуває покарання в Менській колонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА