20:26 05.04.2013

Новi дорожнi знаки з'являтимуться на дорогах поступово - ДАI

2 хв читати

Новi дорожнi знаки, передбаченi змiнами до Правил дорожнього руху (ПДР), що набувають чинностi з 15 квiтня, вiдразу встановлюватимуться на новозбудованих дiлянках дорiг, тодi як на наявних дорогах вони з'являтимуться поступово, повiдомив начальник Центру з безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергiй Будник.

На брифiнгу в Києвi у п'ятницю вiн пояснив, що вiдповiдальнiсть за встановлення знакiв лежить на власниках дорiг, якими є "Укравтодор" (за межами населених пунктiв) i територiальнi громади та комунальнi пiдприємства.

С.Будник уточнив, що змiненi правила передбачають 11 нових дорожнiх знакiв, переважно трьох категорiй: iнформацiйнi, сервiснi та вказiвнi, передбаченi Вiденською конвенцiєю про дорожнi знаки та сигнали. Вiн наголосив, що скоригованi ПДР чiтко закрiпили прiоритет дорожнiх знакiв над дорожньою розмiткою.

Водночас С.Будник зазначив, що до появи нових знакiв, наприклад, "початок щiльної забудови", що обмежує швидкiсть руху до 60 км/год. (такi знаки дiють у Польщi - IФ), водiї мають дотримуватися дiючих знакiв початку населеного пункту.

За його словами, у свою чергу ДАI перший мiсяць дiї змiнених правил зосередить свою роботу з їх порушниками не на стягуваннi штрафiв, а на роз'яснювальнiй i профiлактичнiй роботi.

Зокрема, йдеться про нову вимогу з жовтня по квiтень включно вмикати за межами населених пунктiв ближнє свiтло, порушення якої може спричинити накладення штрафу в розмiрi вiд 255 до 340 грн.

С.Будник висловив сподiвання, що впровадження змiнених правил дасть змогу вiдновити тенденцiю до зниження смертностi на українських дорогах, яка виникла з 2008 року, але порушилася в останнi два роки.

Як повiдомлялося, згiдно зi змiненими ПДР, дорожнi знаки мають вiдповiдати вимогам нацiонального стандарту, вони не повиннi бути закритi повнiстю або частково вiд учасникiв дорожнього руху будь-якими перешкодами, мають проглядатися на вiдстанi щонайменше 100 м у напрямку руху й бути розмiщеними не вище 6 м над рiвнем проїжджої частини. ПДР тепер вимагатимуть, щоб знаки встановлювалися на тому боцi дороги, який вiдповiдає напрямку руху, й розмiщувалися так, щоб передану ними iнформацiю могли сприймати саме тi учасники руху, для яких її призначено.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА