10:33 12.04.2013

На пам'ятник Леніну в Харкові в ніч на п'ятницю ніхто не вчиняв замаху

2 хв читати

Ніяких спроб учинити акт вандалізму щодо пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові в ніч на п'ятницю, 12 квітня, не було.

Як повідомило кореспонденту Інтерфакс-Україна джерело в правоохоронних органах, ніяких правопорушень на площі Свободи також не зафіксовано.

"Міліція чергувала. Усе спокійно", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше народні депутати Арсен Аваков ("Батьківщина") та Ігор Швайка ("Свобода") заявили, що влада готує провокації напередодні акції "Вставай, Україно!" у Харкові, і в ніч на п'ятницю молодики спортивної зовнішності, які використовуватимуть атрибути "Свободи", вчинять акт вандалізму щодо пам'ятника Леніну на пл. Свободи.

"Ми заявили в прокуратуру і зажадали реакції. У нас є прізвища та факти", - сказав кореспонденту "Інтерфакс-Україна" народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков.

Він наголосив також, що заплановано у рамках опозиційної акції марш від пл. Рози Люксембург до площі Руднєва та мітинг перед апеляційним судом Харківської області відбудуться попри все.

Опозиційну акцію "Вставай, Україно!" у Харкові заплановано на 12 квітня, день, на який призначено чергове засідання суду у справі стосовно екс-прем'єра Ю.Тимошенко, яку обвинувачують у зловживаннях корпорації "ЄЕСУ".

Колона учасників акції протесту на чолі з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком має пройти від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташований Апеляційний суд Харківської області, в якому відбуватиметься судове засідання.

У четвер Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Харківської міськради та ухвалив рішення про обмеження права на свободу зборів "шляхом заборони масової акції, мітингу з маршем".

Раніше міський голова Харкова Геннадій Кернес заявляв, звертаючись до членів ВО "Свобода", про те, що не допустить знесення пам'ятника Леніну в Харкові.

"Я запрошую вас до Харкова на площу Свободи, де стоїть пам'ятник Леніну. І якщо ви лише спробуєте його зламати, я вам як харківський міський голова говорю: я вам зламаю дві руки і дві ноги, щоб ви більше ніколи цим не займалися", – заявив Г.Кернес в ефірі "Шустер Live".

Після цього висловлювання навпроти пам'ятника Леніну на пл. Свободи в Харкові постійно перебуває автомобіль патрульної служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА