13:47 26.04.2013

Права українських пацієнтів систематично порушуються через реалізацію медреформи - звіт правозахисників

1 хв читати
Права українських пацієнтів систематично порушуються через реалізацію медреформи - звіт правозахисників

Правозахисники та пацієнти свідчать про порушення прав людини у сфері охорони здоров'я внаслідок упровадження медичної реформи в Україні, заявив голова громадської організації "Інститут правових досліджень і стратегій" Андрій Розанський.

"Як завжди, на папері, медична реформа видається яскравою, сучасною, але як вона взагалі впроваджується на практиці - ми маємо знати зі слів очевидців. Ці свідчення доводять: права людей у сфері охорони здоров'я систематично порушуються", - сказав він під час круглого столу, на якому було презентовано звіт правозахисних організацій "Права людини у сфері охорони здоров'я" за 2012 рік.

Особливе побоювання, за його словами, викликає реформа "швидкої допомоги".

"Якщо ми в загальній медицині можемо обирати лікаря та методи лікування, то "швидку допомогу" ніхто не обирає. В нас були традиції формування "швидкої допомоги", але новий закон про "швидку допомогу" їх ліквідує і нічого не дає натомість", - зазначив А.Розанський.

Поданий звіт містить огляд порушень, які супроводжують упровадження медреформи в різних регіонах країни, розглядається дотримання прав людей, які живуть із ВІЛ, порушення прав у пенітенціарній системі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА