11:27 29.04.2013

Княжицький заявляє, що опозиція фінансувала TBi після того, як він погодився балотуватися в депутати за їхніми списками

3 хв читати
Княжицький заявляє, що опозиція фінансувала TBi після того, як він погодився балотуватися в депутати за їхніми списками

Українська опозиція фінансувала телеканал TBi після того, як на той час гендиректор каналу Микола Княжицький погодився балотуватися до Верховної Ради за списками опозиції, заявив М.Княжицький.

"Насправді з пропозицією балотуватися до мене звернулися Арсеній Яценюк та Микола Мартиненко. Коли я погодився, з ними зв'язався Кагаловський (бізнесмен Костянтин Кагаловський - ІФ). Він сказав їм: Якщо я йду в парламент за списком опозиції, то було б добре, щоб опозиція фінансувала канал. Вони погодилися і перерахували гроші Кагаловського", - сказав народний депутат Верховної Ради України М.Княжицький в інтерв'ю журналу "Форбс Україна".

Водночас він відмовився назвати конкретні суми, зазначивши, що йдеться "не про десятки мільйонів, але і не про тисячі" доларів.

Також М.Княжицький розповів, що після початку конфлікту на каналі у нього відбулася телефонна розмова з А.Яценюком, під час якої лідер фракції просив його бути максимально об'єктивним.

Як повідомлялося, 25 квітня О.Альтман заявив, що є кінцевим бенефіціаром британської компанії Balmore Invest Limited (Лондон), якій належить 95% у ТОВ "Медіа Інфо" - власника 100% ТОВ "ТРК" ТелеРадіоСвіт "(телеканал TVi).

За його словами, Balmore Invest Limited придбала у директора "Медіа Інфо" Олега Радченка його частку в каналі в розмірі 1%, ще 94% вона отримала в результаті переуступки за дорученням, виданим директором компанії, підконтрольної бізнесменові Костянтину Кагаловському.

Згідно з інформацією в Єдиному держреєстрі, компанія Balmore Invest Limited (Лондон) станом на 19 квітня 2013 року володіла 95% у ТОВ "Медіа Інфо", якому, у свою чергу, належить 100% ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"- телеканалу TВi.

Частка підконтрольної К.Кагаловскому Wilcox Ventures LTD (Британські Віргінські о-ви) становить 5%, хоча донедавна компанія володіла 99% у капіталі "Медіа Інфо".

При цьому статутний капітал ТОВ "Медіа Інфо" зберігся на рівні 1 тис. грн.

О.Альтман також стверджує, що настільки швидкі зміни серед власників каналу були пов'язані з наміром продати канал владним структурам в Україні. "Мені абсолютно достовірно відомо було, що канал готують до продажу. Кому, ви самі можете здогадуватись. Були зроблені певні кроки. Це сталося досить швидко, така терміновість це зробити була тому, що ми знали про підготовлюваний продаж цієї компанії владним структурам", - заявив бізнесмен.

За словами О.Альтмана, на каналі під тиском К.Кагаловського "були зроблені дуже негативні репортажі про Хорошковського", однак при цьому К.Кагаловський не дозволяв їх випускати в ефір. "Ви знаєте, що це тактика переговорна ... Він (Кагаловський - ІФ) говорить, що канал нічого не вартує, але я вважаю, що EUR305 тис. - це дуже велика ціна", - зазначив О.Альтман.

У свою чергу, бізнесмен К.Кагаловський 25 квiтня заявив, що підконтрольна йому компанія Wilcox Ventures LTD є власником ТОВ "Медіа Інфо", якому належить 100% ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"(телеканал TВi).

"Компанія Wilcox - власник 99% цієї структури, тобто власник - я", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.

К.Кагаловський наголосив, що Wilcox Ventures LTD не видавала жодних довіреностей на переуступку частки в ТОВ "Медіа Інфо" компанії Balmore Invest Limited, про що раніше заявив бенефіціар останньої, американський бізнесмен Олександр Альтман. "Доручення ніякого не було, моя гіпотеза, що його підроблено", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА