11:58 11.05.2013

Президент помилує Тимошенко за першої можливості, але потрібне завершення всіх судових процесів, - Герман

2 хв читати
Президент помилує Тимошенко за першої можливості, але потрібне завершення всіх судових процесів, - Герман

Президент України Віктор Янукович уже за першої можливості скористається своїм правом на помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, переконана народний депутат фракції Партії регіонів, позаштатний радник президента Ганна Герман.

"Я говорила вже неодноразово, що я вірю в милість президента і вірю в те, що настане час, коли він зможе застосувати своє право на помилування і стосовно Юлії Володимирівни", - сказала Г.Герман в ефірі радіо "Свобода".

За її словами, для цього необхідно, щоб усі судові процеси стосовно Ю.Тимошенко завершилися.

"Вона має не ховатися від суду, брати участь у ньому і продемонструвати суспільству, що їй нічого приховувати. Думаю, коли все це завершиться, безперечно, буде зроблено все, щоб полегшити її долю, незважаючи на те, що рішення судів можуть бути різними, тому що там справді серйозні обвинувачення", - сказала вона.

Ю.Тимошенко заарештували під час судового процесу в "газовій справі" 5 серпня 2011 року.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня 2012 року проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні №5 "Укрзалізниці" в Харкові.

18 квітня понад 20 народних депутатів-жінок, зокрема Лілія Гриневич, Людмила Денісова, Олександра Кужель, Ірина Луценко, Марія Матіос, підписали клопотання про помилування Ю.Тимошенко і передали його президенту України Віктору Януковичу.

19 квітня звернення жінок-депутатів із проханням про помилування екс-прем'єра передано до комісії при президентові України з питань помилування.

27 квітня ця комісія ухвалила рішення не пропонувати президентові України помилувати Ю.Тимошенко, оскільки розслідування кримінальних справ за її обвинуваченням у скоєнні важких і особливо важких злочинів поки що не завершено, і суд не ухвалив у цих справах відповідних рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА