18:40 22.05.2013

Міліція просить ЗМІ надати відео, що стосується перешкоджання професійній діяльності журналіста та хуліганства 18 травня в Києві

2 хв читати

Міліція звертається до представників ЗМІ з проханням надати відеоматеріали, які можуть стосуватися кримінальних проваджень за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та хуліганства.

У відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Києві в середу нагадали, що 18 травня 2013 року слідчий відділ Шевченківського райуправління столичної міліції відкрив два кримінальні провадження за статтями 171 і 296 Кримінального кодексу.

У рамках розслідування цих кримінальних проваджень затримали жителя Київської області 1993 року народження. Слідчий відділ Шевченківського райуправління столичної міліції оголосив йому про підозру.

"Звертаємося до представників засобів масової інформації з проханням надати всі відеоматеріали, які можуть стосуватися зазначених кримінальних проваджень: як ті, що вже було оприлюднено, так і робоче відео, зняте операторами під час подій 18 травня, в повному обсязі", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті декілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Під час інциденту постраждала журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук та фотограф видання "Коммерсант" Владислав Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд із будівлею київського главку МВС, проте, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поряд, ніяк не реагували на те, що відбувається.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування стосовно бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул. Великій Житомирській 18 травня.

Водночас 21 травня в управлінні зв'язків із громадськістю МВС України заявили, що підозрюваного в побитті журналістів (20-річного жителя Київської області) затримали. Крім того, глава МВС Віталій Захарченко повідомив, що кримінальне провадження за фактом інциденту 18 травня перекваліфіковано зі статті "отримання легких тілесних ушкоджень" (ч. 1 ст. 121) на статтю "хуліганство" (ч. 2 ст. 296) Кримінального кодексу.

У середу Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення відпустити під заставу в 22,94 тис. грн підозрюваного в заподіянні тілесних ушкоджень журналістці "5 каналу" Ользі Сніцарчук 18 травня в Києві Вадима Тітушка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА