19:46 27.05.2013

Провал підписання Угоди про асоціацію з Україною буде серйозним геополітичним провалом зовнішньої політики ЄС - Кожара

2 хв читати

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара попереджає Брюссель, що якщо Угоду про асоціацію з Києвом не буде підписано, це означатиме серйозний геополітичний провал зовнішньої політики Європейського Союзу.

Таку думку глава зовнішньополітичного українського відомства висловив у понеділок у Брюсселі під час засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту. "Провал підписання Угоди про асоціацію означатиме серйозний геополітичний провал зовнішньої політики Європейського Союзу. У мене в цьому немає жодного сумніву. Це також справить значний негативний ефект на інших східних партнерів. Не в інтересах ЄС грати в короткострокову політику в цих питаннях", - заявив Л.Кожара.

Він також упевнений, що "буде неправильно думати, що, не підписуючи Угоду, ЄС надасть Україні урок". "Я не вірю, що такий крок зміцнить українську демократію та інституційні можливості. Угода про асоціацію - це питання стратегічного значення. Ми знаємо, що має бути зроблено, і це буде зроблено для українських людей, які заслуговують кращого майбутнього. Ми будемо рухатися вперед, і я вірю, що ми це робитимемо разом із Європейським парламентом", - наголосив міністр.

Представник українського уряду також запевнив присутніх, що, незважаючи на "різне бачення внутрішньої порядку денного, опозиція й уряд єдині у розумінні важливості підписання Угоди в цьому році". "Ми інтенсифікували наші зусилля з виконання порядку денного, який було затверджено на саміті Україна-ЄС у лютому", - наголосив Л.Кожара.

У зв'язку з цим міністр детально зупинився на проведених в Україні реформах, зокрема, у сфері судової системи, прокуратури. Він також висловив упевненість у тому, що в найближчому майбутньому також буде досягнуто домовленість України з Міжнародним валютним фондом.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА