17:03 28.05.2013

Iталiйський постачальник каштанiв для висадки на Хрещатику має надати пояснення найближчим часом - український постачальник

3 хв читати

Iталiйська фiрма, в якої було закуплено саджанцi каштанiв для висадки на Хрещатику в Києвi, має надати пояснення найближчим часом, повiдомив директор ТОВ "Професiйний садiвник" Петро Кравець.

"Сьогоднi мiй представник зустрiчався з представником розсадника i передав йому офiцiйнi документи. Обiцяють до вечора дати вiдповiдь", - повiдомив П.Кравець журналiстам у вiвторок пiсля засiдання комiсiї Київської мiської ради з питань екологiчної полiтики.

Вiн пояснив, що ТОВ "Професiйний садiвник" закупило у фiрми Vivai Sandro Bruschi з мiста Пiстола ( Iталiя) 200 саджанцiв за цiною 4,9 тис. грн. Територiя розсадника становить 260 га.

При цьому ТОВ "Професiйний садiвник" також сплатило витрати з перевезення та розмитнення дерев, викорчовування старих дерев на Хрещатику та висадки 289 нових саджанцiв.

Пiд час купiвлi та висадки каштанiв дерева мали лише бруньки, i не можна було визначити, якого забарвлення будуть квiти, наголосив вiн.

"У мене є всi офiцiйнi документи, якi пiдтверджують, що дерева, якi ми завезли, закуплено в Iталiї, i що це каштани "Брiоттi" - наголосив П.Кравець.

За його словами, iншi 115 каштанiв iз 289, висаджених на Хрещатику, закупив спонсор у цього самого iталiйського постачальника.

Екс-директор комунального пiдприємства з утримання зелених насаджень Шевченкiвського району Олександр Цимбалюк повiдомив, що тендер проводився на закупiвлю 289 каштанiв на загальну суму 2,962 млн грн, i наразi ТОВ "Професiйний садiвник", що виграло тендер, сплачено лише аванс на суму 1,5 млн грн за закупiвлю 200 каштанiв i висадку 289. Ще 26 саджанцiв залишено для страхового резерву на випадок, якщо якiсь дерева не приживуться.

О.Цимбалюк назвав спекуляцiями повiдомлення про нiбито велику рiзницю в цiнi на звичайнi каштани та каштани сорту "Брiоттi". За його словами, ця рiзниця не перевищує 20%.

Вiн також повiдомив, що подав заяву про звiльнення з обiйманої посади за власним бажанням.

Як повiдомлялося, на Хрещатику цiєї весни було висаджено 289 саджанцiв каштанiв, iз них 115 було придбано за спонсорськi кошти, iншi - за рахунок коштiв мiського бюджету. Передбачалося, що з бюджету буде видiлено 980 тис. грн, але поки що постачальникам заплатили лише половину цiєї суми.

Передбачалося, що завезено саджанцi каштана м’ясо-червоного сорту "Брiоттi", але пiсля висадки виявилось, що дерева iншого сорту. В результатi експертизи, проведеної фахiвцями столичних ботанiчних садiв, з'ясувалося, що лише два каштани iз висаджених 289 є сорту "Брiоттi", 11 дерев належать до виду каштан кiнський голий (Aesculus glabra), який досi нiколи не висаджували на вулицях Києва, щонайменше 18 - належать до виду каштан кiнський звичайний (Aesculus hippocastanum), форма Баумана, який вiдрiзняється махровими квiтами та вiдсутнiй у колекцiях ботанiчних садiв Києва i також нiколи не був висаджений на вулицях української столицi.

Iншi є звичайними бiлими каштанами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА