11:42 31.05.2013

Могильов обіцяє ретельне розслідування смерті дитини у зв'язку з обрушенням балкона в дитячому санаторії

2 хв читати
Могильов обіцяє ретельне розслідування смерті дитини у зв'язку з обрушенням балкона в дитячому санаторії

Кримський прем'єр Анатолій Могильов заявляє, що в межах компетенції влади автономії буде проведено ретельне розслідування обставин нещасного випадку в дитячому санаторії "Юність" у Сімеїзі, внаслідок якого постраждали дві дівчинки, одна з яких згодом померла.

Як повідомляє в п'ятницю Управління інформаційної політики Ради Міністрів Криму, за дорученням А.Могильова створено відповідну міжвідомчу робочу групу, яка працює на місці події.

Сам глава кримського уряду повертається в Крим із робочого відрядження до Києва і має намір узяти розслідування події на особистий контроль.

"Ми сприймаємо те, що сталося, як величезну трагедію не лише для батьків дітей, а й для всіх кримчан. Рада Міністрів Криму зробила все можливе для надання повноцінної медичної допомоги постраждалим дітям. Але, на жаль, можливості медицини не безмежні, і одну дитину ми втратили. Ще одна дівчинка перебуває під постійною увагою медиків, її забезпечено всіма необхідними ліками і препаратами", - сказав кримський прем'єр.

"На жаль, Крим не має жодного механізму впливу на відомчі санаторії та здравниці. Відомства не завжди мають можливість і фінансові ресурси для підтримки належного технічного стану своїх закладів", - додав А.Могильов.

Як повідомлялося, увечері в четвер у санаторії "Юність" смт Сімеїз обрушився балкон на третьому поверсі, внаслідок події дві дівчинки, мешканки Львова, дістали травм різного ступеня тяжкості й були госпіталізовані до Лівадійської лікарні. Одна з них унаслідок отриманих травм померла о 1.15 31 травня.

На місці події працює спеціальна комісія у складі співробітників ДСНС, МВС та Міністерства охорони здоров'я.

Спальний корпус санаторію, де обрушився балкон, було побудовано ще в 1906 році. Заклад перебуває у віданні Міністерства охорони здоров'я України.

За фактом обрушення частини балкона з дітьми розпочато кримінальне провадження. Кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України як службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Досудове розслідування проводить Алупкінський відділ міліції, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Ялти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА