19:47 04.06.2013

Регіонал Бережна: Україна як ніколи близька до підписання угоди про асоціацію з ЄС, і це не дає спокою опозиції

3 хв читати

Україна як ніколи раніше близька до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, що, мабуть, не дає спокою парламентській опозиції, вважає народний депутат (фракція Партії регіонів) Ірина Бережна.

"У понеділок фракція "Батьківщина" у Верховній Раді прийняла ультимативне рішення, суть якого зводиться до наступного: будь-якими засобами загальмувати підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, доки Юлію Тимошенко не буде звільнено з ув’язнення. Такої позиції відтепер мають дотримуватися всі члени опозиційної фракції під час спілкування з іноземними послами, представниками ЄС, журналістами, під час міжнародних зустрічей, семінарів і круглих столів", - наводить слова І.Бережної прес-служба політика у вівторок.

Проте, за словами депутата, ця позиція керівництва "Батьківщини" суперечить заявам екс-прем'єра Ю.Тимошенко, які вона зробила у своїй публікації "День Європи".

"У своєму зверненні Тимошенко визначила головним пріоритетом просування в Європу, до загальноєвропейських цінностей, а не вузькополітичну боротьбу. Однак, як бачимо, керівництво "Батьківщини" не сильно прислухається до думки свого лідера", - наголосила І.Бережна.

Політик висловила думку, що ця ситуація ще раз підтверджує, що Україна як ніколи раніше близька до підписання угоди про асоціацію, і євроінтеграційні прагнення отримали реальну перспективу, "що, мабуть, не дає спокою опозиційним "євроінтеграторам", які готові на все".

Як повідомлялося, у вівторок народний депутат (фракція "Батьківщина") Анатолій Гриценко у своєму блозі заявив, що фракція "Батьківщина" прийняла рішення, суть якого зводиться до того, що підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом можливе лише після звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

А.Гриценко зазначив, що рішення було ухвалено практично одностайно (один утримався) після тривалого виступу заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирі, який серед іншого послався на письмове звернення Ю.Тимошенко.

Політик пояснив, що утримався під час голосування, оскільки залишається послідовним у тому, що угоду про асоціацію з Євросоюзом має бути підписано, незважаючи на наявність в Україні серйозних внутрішніх проблем, зокрема незаконно засуджених політв'язнів, адже ця угода є "стратегічно важливою для України та українського народу на довгострокову перспективу".

Він переконаний, що після підписання угоди з Євросоюзом шанси на звільнення Ю.Тимошенко збільшуються, "як і збільшується шанс на зміну нинішньої влади мирним шляхом".

У свою чергу в партії "Батьківщина" заявили, що "об'єднана опозиція "Батьківщина" завжди була і залишається переконаним прибічником ідеї, що європейський вибір є ключовим на шляху розвитку демократії, справедливої ринкової економіки, правової та соціальної держави в Україні. Ми хочемо ще раз підтвердити нашу позицію й наголосити на наступному: угода про асоціацію відповідає інтересам України, тому ми рішуче її підтримуємо".

Водночас у партії закликали українську владу здійснити всі можливі заходи для виконання критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, "зокрема тих, які стосуються звільнення та реабілітації політв'язнів, насамперед Юлії Тимошенко".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА