18:24 11.06.2013

У Києві побудують комплекс із діорамою про хрещення Русі

1 хв читати

У Києві побудують храмовий комплекс з діорамою, що відтворює події Хрещення Русі, повідомив член правління міжнародної громадської організації "День Хрещення Русі" Олексій Омельяненко.

На прес-конференції у вівторок він повідомив, що урочиста церемонія початку будівництва комплексу відбудеться в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі. Храмовий комплекс побудують поряд із пам'ятником засновникам Києва на місці нинішньої дерев'яної церкви.

"Основна ідея комплексу практично така сама, як в Єрусалимі - ви знаєте, там кожен може прийти і поринути у води річки Йордан, щоб відчути себе в ситуації під час хрещення Христа. У нашому комплексі кожен зможе відчути атмосферу, яка була під час хрещення нашого народу" , - пояснив О.Омельяненко, уточнивши, що комплекс "матиме духовно-просвітницьку місію".

За його словами, будівництво комплексу здійснюватиметься під патронатом президента України Віктора Януковича і за його ініціативою. При цьому керівництву Росії та Білорусі направлено запрошення також взяти участь у спорудженні комплексу.

О.Омельяненко є депутатом Київської міської ради і очолює столичну фракцію Партії регіонів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА