17:41 13.06.2013

Мiн'юст пропонує нотарiально завiряти благодiйнi валютнi пожертвування на суму понад 850 грн

2 хв читати

Мiнiстерство юстицiї України пропонує внести змiни до закону "Про благодiйну дiяльнiсть та благодiйнi органiзацiї", згiдно з якими передбачається завiряти нотарiально благодiйнi валютнi пожертвування на суму, що перевищує п'ятдесятикратний розмiр оплати.

Як повiдомляє прес-служба Мiн’юсту у четвер, розроблений мiнiстерством законопроект погоджує окремi норми зазначеного закону з нормами Цивiльного, Податкового кодексiв i закону "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв".

Мiнiстр юстицiї Олександр Лавринович повiдомив, що законопроект розроблено у виконання низки урядових доручень, а також доручення президента України щодо удосконалення законодавчого регулювання благодiйної дiяльностi. Проект виставлено на сайтi Мiнiстерства юстицiї з метою одержання зауважень i пропозицiй вiд громадськостi.

Так, згiдно з проектом закону запропоновано встановити, що договiр про благодiйне пожертвування валютних цiнностей на суму, що перевищує п'ятдесятикратний розмiр неоподатковуваного мiнiмуму доходiв громадян, має укладатися в письмовiй формi i пiдлягає нотарiальному посвiдченню. "Таким чином, закон "Про благодiйну дiяльнiсть та благодiйнi органiзацiї" заплановано узгодити з нормами Цивiльного кодексу України щодо посвiдчення договору про благодiйну пожертву валютних цiнностей", - наголошується в повiдомленнi.

Також, iз перелiку благодiйної дiяльностi запропоновано вилучити негрошовi лотереї, оскiльки законодавство не мiстить такого поняття.

Крiм цього, iз закону запропоновано вилучити положення, пiдставами для винесення судового рiшення про припинення благодiйної органiзацiї яких є позов державного реєстратора, спецiально уповноваженого органу з питань державної реєстрацiї. "Адже закон "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв" не передбачає таких повноважень державного реєстратора", - зазначається в повiдомленнi прес-служби Мiн'юсту.

Iз законопроектом можна ознайомитися на сайтi Мiнiстерства юстицiї в рубрицi "Обговорюємо законопроекти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА