16:48 14.06.2013

WebMoney поставлено в умови, що не дозволяють фiзично продовжувати виплати компанiям-партнерам, - заява

2 хв читати

Користувачi платiжної системи WebMoney в Українi стали заручниками дiй фiскальних органiв, а оператора поставлено в умови, що фiзично не дозволяють продовжувати викуп у користувачiв прав вимоги (WMU), а також здiйснювати виплати компанiям-партнерам, йдеться в заявi WebMoney, оприлюдненiй на її офiцiйному веб-сайтi в п'ятницю.

"11 червня на банкiвських рахунках було арештовано понад 60 млн грн, якi є власнiстю 2,5 млн користувачiв i забезпечують зобов'язання системи перед ними", - йдеться в документi. При цьому, як зазначають у компанiї, наразi продовжують працювати всi внутрiшнi операцiї з U-гаманцями, повнiстю вiдновлено й забезпечено технiчну базу для цих процесiв.

WebMoney також нагадує про неодноразовi спроби, починаючи з кiнця 2010 року, узгодити правила системи електронних грошей у Нацiональному банку України (НБУ), проте остаточну редакцiю цих правил регулятор так i розглянув.

Крiм того, компанiя спростувала обвинувачення у використаннi системи WebMoney для ухилення вiд сплати податкiв. "Твердження офiцiйних джерел про те, що система WebMoney використовується для ухилення вiд сплати податкiв, є абсурдним, оскiльки сплата податкiв i зборiв є обов'язком кожного конкретного громадянина або суб'єкта господарювання, незалежно вiд того, яку саме форму розрахункiв вiн застосовує для отримання доходу - готiвка, безготiвковi грошi або iншi фiнансовi активи", - наголошують у компанiї.

Оператор також спростував припущення про можливу участь системи WebMoney у фiнансових пiрамiдах. "Правила системи завжди забороняли органiзацiю та участь у фiнансових пiрамiдах, а спроби порушення цього правила завжди негайно припиняють", - йдеться в заявi.

Як повiдомлялося, представники Податкової служби України 11 червня провели обшук у київському офiсi компанiї щодо здiйснення електронних платежiв WebMoney. Деякi ЗМI опублiкували iнформацiю про те, що обшук також проводився за мiсцем проживання деяких топ-менеджерiв компанiї, проте офiцiйного пiдтвердження або спростування цiєї iнформацiї немає.

Мiндоходiв 12 червня заявило, що домоглося блокування на пов'язаних iз WebMoney рахунках 60 млн грн, що спричинило перебої в транзакцiях у цiй платiжнiй системi. Потiм WebMoney заявило про вiдновлення роботи в повному обсязi й закликало клiєнтiв не панiкувати, хоча користувачi продовжували розмiщувати на форумах скарги на роботу мережi.

НБУ в п'ятницю заявив, що WebMoney Transfer не має дозволу на дiяльнiсть, i компанiя не має права здiйснювати дiяльнiсть на територiї України.

Мiндоходiв, зi свого боку, заявило, що пiдозрює компанiю в незаконних дiях iз документами на переказ, платiжними картками, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення (ст. 200 ч. 1 КК України) та легалiзацiї доходiв, отриманих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА