13:13 21.06.2013

"Укравтодор" ремонтуватиме дороги держзначення за технологiєю пiдвищеної щiльностi

2 хв читати
"Укравтодор" ремонтуватиме дороги держзначення за технологiєю пiдвищеної щiльностi

Держагенство автомобiльних дорiг України ("Укравтодор") має намiр перейти на стандарт ЩМА-20 (щебенево-мастикового асфальтобетону) при ремонтi автодорiг державного значення, повiдомила прес-служба "Укравтодору" з посиланням на його голову Євгена Прусенка.

За його словами, вперше цю технологiю було застосовано близько десяти рокiв тому пiд час будiвництва траси Київ-Бориспiль, i вона дасть змогу продовжити термiн життя дорiг без ремонту ще на три-чотири роки.

"Ми протестували цю технологiю на Бориспiльськiй трасi й отримали хорошi результати. За десять рокiв використання магiстралi тiльки цього року вперше на неї виїхала ремонтна бригада. Тепер ми ремонтуватимемо дороги тiльки з використанням цiєї технологiї i повнiстю вiдмовимося вiд застарiлих стандартiв, що передбачали застосування смоли як в'яжучого матерiалу", - наводяться в повiдомленнi слова Є.Прусенка.

"Укравтодор" зазначає, що новий стандарт стiйкiший до температурних стрибкiв, а також до наднормативного тиску великовантажним транспортом в разi порушень перевiзниками норм за навантаженням великовагових автомобiлiв.

Крiм того, дороги, побудованi з використанням технологiї щебенево-мастикового асфальтобетону, стiйкiшi завдяки мiнiмальнiй пористостi структури дорожнього покриття.

"На вiдмiну вiд дорожнiх покриттiв старих технологiй, коли порожнини у структурi шарiв асфальтобетону могли становити до 20%, у дорогах на кшталт Бориспiльської пористiсть не перевищує 3-5%. Тобто покриття в рази щiльнiше, практично не пропускає воду, що запобiгає руйнуванню дороги в разi рiзких перепадiв температур у зимовий перiод", - пояснив Є.Прусенко.

Голова "Укравтодору" запевнив, що за наявностi достатнього фiнансування перекрити основнi українськi автодороги за новою технологiєю можна впродовж десяти рокiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський - словакам: Скепсис щодо планів Путіна існує доти, доки війна не приходить до тебе в дім

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА