09:06 27.06.2013

Керівництво "ВКонтакте" заявляє про вилучення серверів компанії в Києві

2 хв читати
Керівництво "ВКонтакте" заявляє про вилучення серверів компанії в Києві

Технiчний директор соцiальної мережi "ВКонтакте" Микола Дуров заявив, що правоохороннi органи в Києвi вилучили сервери компанiї.

"Сервери в Києвi наразi недоступнi, оскiльки їх вилучила українська полiцiя для слiдчих дiй", - написав вiн на своїй сторiнцi ввечерi в середу.

М.Дуров пояснив, що розслiдується справа про ухилення вiд сплати податкiв мiсцевої української компанiї, яка до "нас нiякого стосунку не має". "Але фiнансовi документи цiєї компанiї нiбито можуть перебувати на цих серверах, тому їх вилучають для перевiрки", - зазначив вiн.

За його словами, українськi правоохороннi органи вилучили сервери "ВКонтакте" без будь-яких законних пiдстав.

У свою чергу засновник "ВКонтакте" Павло Дуров написав у себе на сторiнцi в соцмережi, що вартiсть вилученого обладнання становить пiвмiльйона доларiв.

За його словами, на вилучених серверах зберiгалися "лише копiї вiдео- та аудiоматерiалiв, документiв там не може бути суто теоретично".

"У результатi вiдео- та аудiоконтент в українських користувачiв завантажується повiльнiше, оскiльки всi данi доставляються безпосередньо з Петербурга", - зазначив П.Дуров.

Вiн додав: "Сподiваюся, що наглядовi органи України оперативно вирiшать питання, пов'язане з цим зловживанням: страждають мiльйони українських користувачiв. Зi свого боку ми розпочинаємо розширення нашого франкфуртського вузла".

Водночас на сайтi "ТСН" з'явилася фотокопiя рiшення суду, в якому зазначається, що вилучення серверiв у компанiї ТОВ "Дата-Айiкс Юей" були здiйсненi на пiдставi клопотання слiдчого i свiдчать про наявнiсть пiдстав вважати, що в примiщеннях компанiї "є речi та документи, що пiдтверджують свiдоме ухилення вiд сплати податкiв "iншої компанiї". Клопотання було подано за матерiалами досудового розслiдування за ч. 3 ст. 212 Кримiнального кодексу (ухилення вiд сплати податкiв, що призвело до ненадходження до бюджету коштiв в особливо великих розмiрах).

"Iз клопотання слiдчого та доданих документiв випливає, що за зазначеною адресою ... можуть бути вилученi ... речi й документи, якi забезпечать швидке, повне та неупереджене розслiдування кримiнального провадження i можуть бути доказами пiд час судового розгляду", - йдеться в постановi.

Документ дозволяє обшук примiщень службових i пiдсобних примiщень компанiї ТОВ "Дата-Айiкс Юей" на вул. Гайдара, 50.

Постанова набуває чинностi негайно, оскарженню не пiдлягає i дiє до 25 липня. "Протест проти неї може бути поданий пiд час пiдготовчого провадження у судi", - йдеться в текстi постанови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА