12:25 01.07.2013

Тимошенко потрібна термінова операція, заявляє її дочка, посилаючись на німецьких лікарів

3 хв читати
Тимошенко потрібна термінова операція, заявляє її дочка, посилаючись на німецьких лікарів

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко потребує термінового проведення операції, повідомила дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів із клініки "Шаріте".

"У результаті клінічного обстеження, яке провели німецькі лікарі з "Шаріте", вони з’ясували, що у зв'язку з погіршенням здоров'я моєї мами з рецидивом болю в спині, пов'язаного з грижею, вони рекомендують операцію, яка унеможливить прояв рецидивів у майбутньому", - сказала Є.Тимошенко журналістам у понеділок біля ЦКЛ №5.

Вона наголосила, що німецькі лікарі наполягають на тому, щоб операцію було проведено якомога швидше. "Якщо таку операцію не буде проведено, вони вважають, що неможливо передбачити подальший розвиток її (Ю.Тимошенко - ІФ) стану, який уже зараз критичний. Вона не може ходити навіть із ходунками. Й вони (німецькі лікарі - ІФ) не виключають навіть інвалідизації, якщо таку операцію не буде проведено", - наголосила Є.Тимошенко.

Дочка екс-прем'єра зазначила, що її сім'я довіряє українським лікарям, "які роблять усе можливе", проте усвідомлює, що українські фахівці перебувають "під жорстоким тиском". Тому, за словами Є.Тимошенко, родичі екс-прем'єра наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки "Шаріте". "Ми вважаємо, що такого профілю медика немає в колонії (Качанівська виправна колонія в Харкові - ІФ), тому вимагаємо, щоб влада дозволила їй проходження операції, яку виконали б німецькі лікарі з клініки "Шаріте", - сказала вона.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, де має проводитися така операція - в Україні чи Німеччині, Є.Тимошенко сказала: "Там, де буде створено для цього умови".

21 червня глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле (Guido Westerwelle) перебуваючи в Києві, під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем нагадав про готовність Німеччини прийняти на лікування екс-прем'єра України Юлію Тимошенко. "Я сьогодні також зустрічався з представниками опозиції, і з перших вуст почув інформацію про внутрішньополітичну ситуацію в країні. Я про це відкрито повідомив президенту, що ми уважно спостерігаємо за ситуацією з пані Тимошенко. І я також наголосив, що німецькі пропозиції в частині медичного обслуговування і лікування її в Німеччині залишаються в силі. І я також наголосив, що ми й надалі працюватимемо над вирішенням цього питання", - сказав Г.Вестервелле.

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив пізніше, що Ю.Тимошенко не повинна писати заяву з проханням дозволити їй виїхати на лікування за кордон. На його думку, чинне законодавство передбачає можливість виїзду на лікування за кордон і для засуджених.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до ЦКЛ №5 (Харків). Тактику й медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА