16:47 03.07.2013

Київ планує взяти 16 млрд грн у кредит пiд держгарантiї, щоб побудувати метро на Троєщину, - заступник голови КМДА

2 хв читати

Київ розраховує залучити кредити на суму 16 млрд грн пiд державнi гарантiї для будiвництва метро на Троєщину та Подiльського мостового переходу, повiдомив заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї (КМДА) Руслан Крамаренко.

"Ми наразi працюємо над отриманням державних гарантiй на 16 млрд грн для будiвництва метро на Троєщину та Подiльського мостового переходу", - заявив Р.Крамаренко в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" в середу.

"Наразi проходимо процедуру. Ми вiдпрацювали всi папери, попередня домовленiсть є, зараз пройдемо мiжвiдомчу комiсiю, якщо вона схвалить - отримаємо грошi", - додав вiн.

За словами заступника голови КМДА, рiшення про надання Києву держгарантiй Кабмiн може ухвалити в серединi липня. "Там щодо термiнiв написано - в тижневий термiн. Ось ми вiддали (документи - IФ) у понедiлок. Через тиждень приходьте", - сказав Р.Крамаренко.

Вiдповiдаючи на запитання, чи буде це кредит Зовнiшекономбанку Росiї, як планувалося ранiше, заступник голови КМДА сказав: "Пiсля того, як буде можливiсть отримати державнi гарантiї, можна буде спiлкуватися з будь-якими банками. Ми спiлкуємося з українськими, росiйськими та зарубiжними банками. Ми поки що грошей нi в кого не взяли, отже, нiкому й не виннi - хто дешевше дасть (кредит - IФ), у того й вiзьмемо".

Водночас голова КМДА Олександр Попов на брифiнгу в середу повiдомив, що КМДА подала до Кабмiну документи на участь в урядовiй програмi стабiлiзацiї економiки. За його словами, серед проектiв, якi планується реалiзувати в рамках цiєї програми в Києвi, - будiвництво метро на Троєщину, завершення будiвництва станцiї метро "Теремки", а також реконструкцiя Поштової площi.

Ранiше Р.Крамаренко заявляв, що станом на 1 лютого поточного року загальна сума боргу бюджету Києва становить 10,54 млрд грн, з яких $550 млн - євробонди, iнше - внутрiшнi позики. Цього року на обслуговування боргiв буде витрачено 1,351 млрд грн. Цю суму закладено в проектi столичного бюджету.

Як повiдомлялося, в лютому Кабмiн затвердив програму активiзацiї розвитку економiки в 2013-14 роках, на яку планується спрямувати 380 млрд грн. Прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров заявив, що джерелами для фiнансування програми є кошти державного та мiсцевих бюджетiв, кошти мiжнародних фiнансових органiзацiй, новий механiзм державних гарантiй, який дiє з поточного року, а також приватнi iнвестицiї та кошти пiдприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА