16:05 05.07.2013

Засуджених за пособництво Каддафі українців перевели до іншого лівійського міста, вони задоволені новими умовами проживання

2 хв читати

Засуджених у Лівії за пособництво режиму Муаммара Каддафі українців 1 липня перевели зі столиці країни Тріполі до Зінтана (170 км від столиці) у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

За інформацією посольства України в Лівії, 2 липня тимчасовий повірений у справах України в цій країні Андрій Марченко здійснив робочу поїздку до Зінтана й зустрівся з місцевою владою, а також відвідав українців у новому місці їх утримання.

Представники влади Зінтана запевнили, що в новому місці група перебуватиме в більшій безпеці та кращих умовах. На зустрічі з А.Марченком громадяни України також підтвердили поліпшення умов у новому місці.

Українців розмістили в чотирьох кондиціонованих вагончиках по кілька осіб у кожному (в попередньому місці вони мешкали разом в одному приміщенні), забезпечені холодною і теплою водою, наголошують у МЗС.

Крім того, їм дозволяється в будь-який час виходити з вагончиків і прогулюватися на спеціально відведеній для цього території (це також серйозне поліпшення порівняно з попереднім місцем утримання).

"Засуджені задоволені тим, що тепер вони мають більше можливостей бувати на сонці, й це повинно дати позитивні результати для їхнього здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Дипломати посольства отримали дозвіл на регулярне відвідування цих українців.

У п'ятницю в МЗС Росії повідомили, що минулого тижня через загострення ситуації в Тріполі до Зінтана також перевели двох громадян Росії та трьох громадянин Білорусі.

Як повідомлялося, 27 серпня 2011 року лівійський повстанський батальйон "Какаа" затримав громадян Білорусі, України та Росії. Усій групі висунуто обвинувачення у відновленні військової техніки, яку використовував режим М.Каддафі для "знищення лівійського народу".

4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до десяти років ув'язнення за пособництво режиму М.Каддафі. Один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і троє білорусів отримали по десять років в'язниці.

Україна практично одразу після вироку подала апеляцію на вирок стосовно своїх громадян і висловлювалася за розгляд скарги щодо кожного ув’язненого в окремому порядку.

Вищий військовий суд Лівії вже розпочав розгляд апеляції на вирок українцям, наступне засідання заплановане на 14 серпня 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА