19:44 05.07.2013

Прокуратура і міліція не допустять ніяких репресій стосовно жителів Врадіївського району - генпрокурор

3 хв читати

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка запевняє, що правоохоронні органи не допустять репресії стосовно жителів Врадіївського району Миколаївської області, де зґвалтування місцевої мешканки та бездіяльність міліції призвели до масових протестів.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в п'ятницю, про це В.Пшонка заявив під час заслуховування оперативної інформації МВС та СБУ щодо службових розслідувань подій у Врадіївському районі.

Доповідачі зазначили, що станом на п'ятницю заарештовано трьох осіб, підозрюваних у побитті та зґвалтуванні 29-річної місцевої мешканки. Крім того, заарештовано заступника начальника Врадіївського райвідділу міліції, підозрюваного в спробі приховання злочину та перевищенні службових повноважень.

Начальника управління МВС Миколаївської області відсторонено від обійманої посади, начальника міліції та прокурора Врадіївського району - звільнено.

"Я вважаю, що кадрові підрозділи регіону органів міліції також мають нести певну відповідальність за події, які відбулися", - уточнив В.Пшонка.

Крім того, в результаті перевірки інформації про начебто намагання фальсифікувати медичні висновки стосовно стану здоров'я потерпілої виявилося, що ця інформація не підтвердилася. "Оскільки медики лікарні, до якої було доправлено потерпілу, не проводили судово-медичних оглядів і не робили висновків щодо характеру її тілесних ушкоджень", - зазначено в повідомленні.

Стосовно кримінального провадження, зареєстрованого органами внутрішніх справ за фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції, то досудове розслідування здійснюють органи міліції.

"За словами генпрокурора, ані органи прокуратури, ані органи внутрішніх справ не допустять жодних репресій стосовно жителів Врадіївського району", - наголошує прес-служба Генпрокуратури.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирового, побили та зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, численні забої та гематоми. Жінці вже зробили дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Д.Поліщук та старший лейтенант Є.Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист М.Рабіненко.

Д.Поліщука і М.Рабіненка затримали, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали.

Згодом прокуратура Миколаївської області підготувала та направила до суду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту затриманому Є.Дрижаку. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури й обрав запобіжний Є.Дрижаку захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриваності злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА