19:24 09.07.2013

Експерти виявили кров побитої та зґвалтованої місцевої мешканки Врадіївки в машині одного з підозрюваних - прокуратура

2 хв читати

На підтвердження вчинення злочину підозрюваними у врадіївській справі в автомобілі одного з них знайдено кров, яка належить жительці смт Врадіївки Ірині Крашковій, повідомив заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфіменко.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області у вівторок, це підтверджено відповідним висновком експертизи.

Крім того, як зазначив Д.Єфіменко, у деяких засобах масової інформації поширювалися аргументи про те, що нібито аналізи, які спочатку взяли у потерпілої, на вимогу керівництва лікарні (головного лікаря) було замінено на інші.

"Прокуратура Миколаївської області офіційно заявляє, що ті аналізи, які було первинно взято, належать потерпілій, і це також підтверджено висновком експертної установи", - зазначено в повідомленні прокуратури області.

Таким чином, прокуратура спростовує доводи, які були оприлюднені в засобах масової інформації, оскільки відібрані зразки дійсно належали потерпілій.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирового, побили та зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, численні забої та гематоми. Жінці вже зробили дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Д.Поліщук та старший лейтенант Є.Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист М.Рабіненко.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали.

Згодом прокуратура Миколаївської області підготувала та направила до суду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту затриманому Є.Дрижаку. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури й обрав запобіжний Є.Дрижаку захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриваності злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА