12:33 14.07.2013

Рапорт про відставку, написаний Жашківським міліціонером під час мітингу проти "Врадіївських гвалтівників", не має юридичної сили - УМВС

3 хв читати

Рапорт, написаний співробітником Жашківського райвідділу міліції (Черкаська область) під час мітингу на підтримку мешканців смт. Врадіївка Миколаївської області, не має юридичної сили, повідомляється на сайті МВС України.

У повідомленні зазначено, що в суботу біля будівлі Жашківського райвідділу міліції відбувся мітинг на підтримку мешканців смт. Врадіївка Миколаївської області, який тривав протягом двох годин. В акції взяли участь близько 25 осіб.

"Під час проведення мітингу деякі його учасники, з метою створення конфліктної ситуації, почали провокувати працівника Жашківського райвідділу міліції, примушуючи його написати рапорт про звільнення і приєднатися до їх пішої ходи", - зазначено в повідомленні.

У Черкаському облуправлінні МВС стверджують, що міліціонер у присутності мітингувальників написав такий рапорт, "щоб не допустити загострення конфліктної ситуації, діючи в інтересах служби та залишаючись вірним присязі".

Там стверджують, що цей рапорт не має юридичної сили, його віддали учасникам акції. Від участі в ході на Київ Жашківський міліціонер відмовився.

По завершенні мітингу його учасники вирушили у напрямку міста Біла Церква. "Жоден працівник міліції до акції не приєднався. Всі співробітники Жашківського райвідділу міліції наразі перебувають на своїх робочих місцях і несуть службу відповідно до затвердженого графіка. Порушень громадського порядку допущено не було", - зазначають правоохоронці.

У свою чергу, "5 канал" повідомляє, що у Жашкові міліціонер написав рапорт про відставку після того, як учасники Врадіївської ходи виявили, що він здійснює за ними відеоспостереження.

За інформацією телеканалу, активісти помітили стеження вранці, коли мітингували біля Жашківського райвідділу. Міліціонер пояснив, що знімає їх за вказівкою начальника. Протестувальники пішли за поясненням до начальника відділу, але той спростував слова підлеглого. Керівник районного МВС запевнив, що вказівок про відеоспостереження не давав. Тоді офіцер на місці написав і подав рапорт про звільнення з органів внутрішніх справ.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с.Сирове, побили і зґвалтували.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали.

Згодом прокуратура Миколаївської області підготувала та направила до суду подання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту затриманому Є.Дрижаку. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури й обрав запобіжний Є.Дрижаку захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення з випадкових людей для поліпшення статистики розкриваності злочинів.

7 липня активісти вирушили пішим ходом на Київ, щоб вимагати відставки голови МВС Віталія Захарченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА