18:47 22.07.2013

Організатор "врадіївського Майдану" отримав 10 діб адмінарешту

2 хв читати

Київ. 22 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Рішенням Шевченківського районного суду міста Києва ініціатора врадіївського маршу Василя Любарця засудили до 10 діб адміністративного арешту, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" його соратники.

За їхніми словами, це рішення було ухвалено з урахуванням рішення Окружного адміністративного суду Києва, згідно з яким заборонялося проведення акції на майдані Незалежності, однак у цьому рішенні не зазначалися прізвище В.Любарця та назва його громадської організації.

Цю інформацію підтверджують і в громадському русі "Спільна справа". "Шевченківський районний суд Києва засудив до 10 діб арешту ініціатора врадіївського маршу Василя Любарця за порушення правил проведення мирних зібрань. Таке рішення оголосив суддя Анзор Саадулаєв. У відповідь В.Любарець оголосив голодування", - йдеться в повідомленні прес-служби "Спільної справи".

При цьому в повідомленні наголошується, що кількома годинами раніше суддя Шевченківського райсуду Наталія Волокітіна за тим самим обвинуваченням виправдала В.Любарця, не знайшовши в його діях складу правопорушення.

"Міліція склала проти активіста два протоколи за обвинуваченням у порушенні правил проведення мирних зібрань, але в різні дні: 19 і 20 липня", - зазначають у "Спільній справі".

Раніше в понеділок Шевченківський райсуд закрив справу стосовно В.Любарця через відсутність складу правопорушення. Як розповів адвокат В.Любарця, рішенням Окружного адміністративного суду Києва було встановлено обмеження проведення заходів з 20 по 31 липня на майдані Незалежності та прилеглій до нього території, однак заборонні рішення суду мають стосуватися конкретних відповідачів, а не невизначеного переліку суб'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА