11:34 29.07.2013

Лідер FEMEN говорить про "російський слід" в останніх нападах на активісток руху в Києві

2 хв читати

Лідер жіночого руху FEMEN Ганна Гуцол вважає, що останні спроби залякування учасників цієї організації в Києві йдуть із боку спецслужб, і російських, і українських, і пов'язані з візитом в Україну президента Росії Володимира Путіна та глави РПЦ патріарха Кирила.

"Це продовження залякування руху FEMEN, дії, спрямовані на запобігання акції проти приїзду президента Росії Володимира Путіна і патріарха РПЦ Гундяєва (...) Я упевнено заявляю від імені всього руху - це справа рук російських спецслужб разом з українськими спецслужбами та МВС", - сказала Г.Гуцол в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

За словами дівчини, люди, які напали на неї та побили, "схожі на тих, хто співпрацює зі спецслужбами". Крім того, про таку схожість вона говорить і щодо історії з побиттям ідеолога руху Віктора Святського. "Може, це не самі працівники СБУ, але це робилося з їхньої мовчазної згоди. Можливо, це робота російських і українських спецслужб. Видно російський почерк", - наголосила Г.Гуцол.

Вона також засумнівалася в тому, що особи винних у нападах буде встановлено, і їх притягнуть до відповідальності: "Я не вірю. Але ми звертаємося до міліції, адже це кримінальна справа".

Відповідаючи на запитання про те, чи змінюватиме організація що-небудь у проведенні своїх акцій з урахуванням останніх подій, лідер FEMEN заявила: "Страшно і зрозуміло, що потрібно обговорювати, як діяти далі. Може, й охорона знадобиться. Це було зроблено, щоб залякати нас як громадських активісток (...) Утім, є розуміння того, що наша країна змінюється не на краще й відходить від демократії. Тож у всіх просто більше роботи. В кожної з нас має бути відчуття того, що треба посилювати роботу, але й розуміти - можуть бути репресії".

Як раніше заявили в русі FEMEN, 27 липня на трьох їхніх активісток і російського фотокореспондента напали, побили та викрали їх.

У київському главку міліції повідомили, то загін патрульно-постової служби їхав Оболонським проспектом і помітив трьох дівчат, які "розгулювали оголеними", та хлопця з фотоапаратом. Співробітники міліції намагалися зробити їм зауваження через їхніх зовнішній вигляд, однак вони не реагували.

У результаті трьох представниць FEMEN і молодого чоловіка доставили до Оболонського райуправління міліції. Оболонський райсуд Києва призначив штрафи російському фотокореспонденту та трьом активісткам FEMEN.

Крім того, в русі повідомили про напад на лідера організації Г.Гуцол у кафе. Невідомий відібрав у неї ноутбук, в якому зберігалася важлива інформація руху, і зник.

Раніше жорстоко побили одного з ідеологів руху В.Святського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА