16:19 01.08.2013

Уряд має намір довести тарифи на паркування до економічно обґрунтованого рівня - глава Мінрегіонбуду

2 хв читати

Внесення змін до постанови уряду про формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування надасть можливість привести ці тарифи до економічно обґрунтованого рівня, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

"Таким рішенням уряд має намір забезпечити відповідність тарифів на послуги із використання майданчиків для платного паркування транспортних засобів до розміру економічно обґрунтованих витрат на їх утримання. Ці кошти підуть, передусім, на наповнення місцевих бюджетів, облаштування майданчиків для платного паркування транспортних засобів, відновлення дорожніх інформаційних стендів та відновлення дорожньої розмітки", - сказав він у четвер на прес-конференції.

Міністр зазначив, що попередній порядок формування тарифів на послуги з утримання платних парковок мав рекомендаційний характер і тому ціни на паркування в різних регіонах суттєво відрізнялися. Як приклад він назвав годину паркування у Дніпропетровську - 2 грн і в Києві - до 10 грн.

Г.Темник наголосив, що завдяки запропонованому урядом нововведенню, тарифи на послуги з утримання парковок формуватимуться прозоро. "Перш за все, тарифи будуть передбачати надання послуг із дотриманням стандартів, правил, нормативів, регламентів. Надання послуг буде якісним і мотивованим", - сказав міністр.

Він додав, що йдеться про чітко позначену повну собівартість послуг, які надаватимуться. Міністр також зазначив, що формувати тарифи, відповідно до нових норм, будуть безпосередньо сільські, селищні та міські ради.

За його словами, новий порядок також приведено у відповідність із законом України "Про засади соціальної захищеності інвалідів в Україні", оскільки в ньому уточнюється вичерпний список громадян, які можуть користуватися послугами безкоштовного паркування. Г.Темник зазначив, що тепер цією пільгою зможуть скористатися також підприємства, відомства та громадські організації інвалідів, які їх перевозять.

Міністр нагадав, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються правил паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування. Законопроект покликаний вирішити низку актуальних питань, зокрема, визначити підстави та процедуру притягнення до адміністративної відповідальності за порушення встановлених правилами вимог.

Законопроект також передбачає встановлення адміністративної відповідальності за несплату за паркування і за відсутність на парковках паркоматів. Міністр нагадав, що за несплату паркування передбачається штраф від 136 до 204 грн, за паркування транспорту в місцях, призначених для інвалідів - від 255 до 306 грн, за порушення вимог щодо розміщення та роботі майданчиків для паркування від 204 до 510 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА