18:37 01.08.2013

Ситуація з Мельником не вплине на перебіг вступної кампанії в Податковій академії - думка

2 хв читати

Підозра в отримання хабара ректором Податкової академії Петра Мельника та його арешт не вплинуть на перебіг вступної кампанії у ВНЗ, вважає голова Спілки ректорів вишів України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.

"Триває нормальний процес прийому документів, зарахування, працює апарат, працюють люди, факультети. Звичайно, цей факт неприємний. Але ж там працюють ректорат, декани факультетів. Я не думаю, що вплине. Усі структури працюють, хтось там виконує обов'язки", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про можливість впливу ситуації, пов'язаної з підозрою в отриманні хабара та арештом П.Мельника, вплинути на вступну кампанію в Податковій академії.

Розповідаючи про те, чи може ця ситуація позначитися на довірі абітурієнтів до вишів, Л.Губерський зазначив: "Не можна за окремим фактом робити висновки щодо всіх людей. Візьміть будь-яку сферу суспільного життя, люди різні, це ж не означає, що всі, хто працює в цій системі, такі".

Водночас він наголосив: "Це просто неприємний факт. Але ще триває слідство, йдеться про те, що розглянути в судовому порядку, чи дійсно це так було. Може не потрібно ще поспішати з висновками".

Як повідомлялося, П.Мельника затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу.

На засіданні в четвер Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту діятиме протягом часу розслідування кримінального провадження - до 27 вересня 2013 року.

Захист П.Мельника задоволений домашнім арештом підзахисного і заявив, що не оскаржуватиме обрання цього запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА