14:59 05.08.2013

Міліція Києва відкрила кримінальне провадження після наруги над прапором України музикантами Bloodhound Gang

2 хв читати
Міліція Києва відкрила кримінальне провадження після наруги над прапором України музикантами Bloodhound Gang

Печерське райуправління міліції м. Києва відкрило кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором України членами американського панк-гурту Bloodhound Gang.

"За цим фактом Печерське районне управління столичної міліції внесло цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією частина 1 статті 338 (наруга над державними символами України) та частина 1 статті 296 (хуліганство). Нині триває досудове розслідування", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Києві Ігор Михалко.

Згідно з українським законодавством, публічна наруга над державним прапором України, державним гербом України або державним гімном України карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін до 6 місяців або позбавленням волі на термін до 3 років.

Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на термін до 3 років.

Як повідомляють українські ЗМІ, скандальна група Bloodhound Gang розпочала тур країнами СНД з України. У Києві на концерті 30 липня "артист поливав сечею сцену" і "прицілювався на синьо-жовтий прапор України, який був на сцені". Публіку такий вчинок музиканта лише розвеселив. Музиканти також вигукували "Fack Russia", і "народ підтримав".

Наступного дня в клубі "Ібіца" в Одесі 41-річний бас-гітарист К.Дж.Хасселхофф використав прапор Росії як туалетний папір, додаючи фразу: "Тільки не кажіть про це Путіну". Спаплюжений прапор він кинув у натовп, де його підхопив один із фанатів.

Відео цих витівок виклали в Інтернет, і, як повідомляють ЗМІ, Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краю в Росії, хоча й виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами й тухлими яйцями, козаки влаштували розборки з музикантами й намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.

Музикантам Bloodhound Gang довелося залишити Росію, хоча гурт вибачився.

Слідчі СКР розпочали перевірку факту осквернення російського прапора музикантами панк-гурту із США, до цієї країни та в Україну буде направлено запити про правову допомогу.

У понеділок, 5 серпня, Міністерство закордонних справ України висловило обурення діями американських музикантів.

"Ми переконані, що правоохоронні органи України розглянуть цей інцидент і здійснять відповідні заходи", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі МЗС, коментуючи цей інцидент.

"Такі дії, пов'язані з наругою над державними символами, не мають виправдання ніякими так званими епатажами", - наголосили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА