16:40 05.08.2013

Президент має намір підняти затонулий підводний човен "Щ-216"

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович розпорядився вивчити питання можливого підняття радянського підводного човна "Щ-216", затонулого за років Великої Вітчизняної війни в північно-західній частині Чорного моря.

Як повідомляється на офіційному сайті президента в понеділок, голові адміністрації Сергію Льовочкіну та прем'єр-міністру Миколі Азарову доручено до 15 вересня вивчити питання підняття підводного човна на поверхню, транспортування та музеєфікації цього плавзасобу, а також поховання загиблих моряків і створення меморіалу.

Крім того, В.Янукович розпорядився вивчити питання залучення іноземних держав до опрацювання та реалізації проектів, пов'язаних із підняттям підводного човна "Щ-216".

Як повідомлялося, на початку липня підводний човен "Щ-216" знайшли водолази Центру чорноморських підводних досліджень у районі кам'яної гряди біля мису Тарханкут на глибині 52 метри. Дані державних архівних фондів дають змогу стверджувати, що це один із 16 зниклих безвісти радянських підводних човнів типу "Щука". Згідно з архівними даними, човен зник у лютому-березні 1944 року під час виконання бойового завдання. Загибель судна спричинив вибух глибинної бомби. Весь екіпаж загинув.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА