13:15 06.08.2013

Дефляція в Україні в липні становила 0,1% - Держстат

2 хв читати
Дефляція в Україні в липні становила 0,1% - Держстат

Споживчі ціни в Україні в липні 2013 року знизилися на 0,1%, тоді як у червні вони залишалися стабільними, а загалом від початку року вони підвищилися на 0,1%, повідомила Державна служба статистики у вівторок.

Згідно з її даними, в річному виразі - проти аналогічного місяця 2012 року - ціни за підсумками липня залишилися стабільними, тоді як за підсумками червня зафіксовано дефляцію 0,1%.

Ціни виробників промислової продукції в липні зменшилися на 2,9%, а з початку року зросли на 0,7%.

Як повідомляє Держстат, на споживчому ринку минулого місяця ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,3%. Найбільше (на 6,9-2,2%) подешевшали овочі та фрукти. На 1,2-0,1% знизилися ціни на сало, продукти переробки зернових, молоко, макаронні вироби, соняшникову олію, яловичину, рибу та продукти з риби, маргарин.

Водночас відчутно (на 10,4% і 4,9%) зросли ціни на яйця і цукор. На 0,1-1,8% підвищилися ціни на рис, масло, м'ясо птиці, свинину, кисломолочні продукти, сири, хліб.

Подорожчання алкогольних напоїв, тютюнових виробів на 0,9% зумовлене, насамперед, підвищенням цін на тютюнові вироби на 1,3%.

Минулого місяця ціни у сфері охорони здоров'я зросли на 0,2%, насамперед через сезонне подорожчання санаторно-курортних послуг на 2,6%.

Зростання цін на транспорт загалом на 0,3% пов'язане здебільшого з підвищенням вартості перевезень пасажирським залізничним та автодорожнім транспортом на 3,5% і 0,4% відповідно. Водночас на 0,2% подешевшали пальне й мастила.

Ціни у сфері освіти підвищилися на 0,2% за рахунок зростання плати за послуги закладів дошкільної та початкової освіти на 0,9%.

Як повідомлялося, дефляція в Україні у 2012 році становила 0,2% після уповільнення інфляції до 4,6% у 2011 році з 9,1% у 2010-му.

Уряд прогнозує прискорення інфляції у 2013 році до 4,8-6,1%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА