13:42 08.08.2013

Київ наполягає на поверненні в Україну рибалки, постраждалого під час інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі, - МЗС

2 хв читати
Київ наполягає на поверненні в Україну рибалки, постраждалого під час інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі, - МЗС

Українська сторона вживає заходів для захисту прав та інтересів українського рибалки, який вижив після зіткнення з катером берегової охорони прикордонної служби Росії в Азовському морі 17 липня, повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

"30 липня в Україні відбулися позачергові українсько-російські консультації, під час яких російській стороні було заявлено клопотання про проведення спільного розслідування інциденту, а також про забезпечення безперешкодного повернення потерпілого на батьківщину, враховуючи гуманітарний характер ситуації та стан його здоров'я", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі МЗС у четвер.

Згідно з інформацією, МЗС України у взаємодії з посольством у РФ, а також генконсульством у Ростові-на-Дону забезпечує консульський супровід у кримінальній справі, порушеній російською стороною проти українця.

Крім того, в прес-службі додали, що 7 серпня співробітник генконсульства зустрівся з українцем і його адвокатом, а також провів розмову зі слідчим, який розслідує справу рибалки.

Ситуація перебуває на особливому контролі керівництва МЗС України та генконсульства в Ростові-на-Дону.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовки сталося зіткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули чотири українці, одного вдалося врятувати. Урятованого українця 19 липня прооперували.

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України.

У Росії розслідується кримінальна справа проти рибалки. За інформацією ЗМІ, українцю Олександру Федоровичу російські правоохоронці вже висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). О.Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА