14:12 09.08.2013

Досудове розслідування врадіївської справи завершено - прокуратура Миколаївської області

2 хв читати

Докази, зібрані під час досудового розслідування справи про вчинення злочинів трьома підозрюваними в побитті та зґвалтуванні мешканки смт Врадиївки, визнано достатніми для складання обвинувального акта, повідомив заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфименко.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області в п'ятницю, відповідно до вимог ст. 290 (відкриття матеріалів іншій стороні) Кримінального процесуального кодексу України, слідчому доручено 9 серпня повідомити учасникам кримінального процесу про завершення досудового розслідування та надати доступ до матеріалів кримінального провадження.

Як повідомлялося, наприкінці червня в Миколаївській області побили та зґвалтували 29-річну жительку смт Врадіївки Ірину Крашкову. В скоєнні злочину підозрюють двох правоохоронців - лейтенанта Дмитра Поліщука та старшого лейтенанта Євгена Дрижака. В побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали. 3 липня суд Центрального району Миколаєва задовольнив подання прокуратури й обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

5 серпня трьом підозрюваним вручили підозру про вчинення замаху на вбивство.

Зокрема, їхні дії перекваліфіковано з ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) на ч. 2 ст. 15, п. п 4,6,9,12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу, а саме: "їх підозрюють у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство, вчиненому з особливою жорстокістю, з корисливими мотивами, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групи осіб".

Крім того, одному з підозрюваних інкримінують скоєння розбійного нападу, ще двом - вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА