10:49 14.08.2013

Таксисти мiтингують бiля стiн Кабмiну проти ухвалення законопроекту "Про перевезення на таксi"

3 хв читати
Таксисти мiтингують бiля стiн Кабмiну проти ухвалення законопроекту "Про перевезення на таксi"

Столичнi водiї таксi протестують бiля стiн Кабiнету Мiнiстрiв України проти пропонованого Мiнiстерством iнфраструктури законопроекту "Про перевезення на таксi".

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", водiї таксi столицi збираються бiля будiвлi Кабмiну на вул. Грушевського, де в середу заплановано засiдання уряду. Нинi бiля Кабмiну стоять близько 20-30 людей iз синьо-жовтими прапорами з написом "Таксi столицi" та бiлою емблемою.

На протилежному боцi вулицi, навпроти будiвлi Кабмiну, також стоять водiї й тримають плакати: "Кулуарний законопроект про перевезення на таксi вiд Мiнiнфраструктури розроблено в iнтересах чиновникiв-потурачiв", "Директор департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитро Петухов = господар донецької служби таксi?", "Вимагаємо вiдставки директора департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитра Петухова", "Чиновники Мiнiнфраструктури кришують нелегальнi таксi України". Крiм того, на вул. Грушевського постiйно проїжджають автомобiлi таксi з прапорцями "Таксi столицi".

"Розроблений законопроект не гарантує вiдшкодування пасажирам збиткiв у разi будь-яких iнцидентiв на дорозi. Нелегальний таксист вам нiколи не компенсує завданої шкоди", - заявив журналiстам керiвник Спiлки професiйних водiїв таксi мiста Києва Сергiй Григоренко.

Як повiдомив журналiстам спiвголова громадської органiзацiї "Таксi столицi" Денис Садоха, робота над цим законопроектом триває вже три роки, проте Мiнiнфраструктури не врахувало пропозицiї таксистiв.

"Ми писали, зверталися, пропонували. Департамент робить усе на свiй лад, дотримуючись своїх комерцiйних iнтересiв, оскiльки у них є своя служба (служба таксi - IФ) i вони намагаються пiдлаштувати пiд себе весь ринок", - зазначив вiн.

Вiдповiдаючи на запитання, чому таксисти вимагають вiдставки керiвника департаменту автотранспорту Мiнiнфраструктури Дмитра Петухова, Д.Садоха сказав, що у таксистiв є документи i факти, якi пiдтверджують, що "цей чиновник має свiй комерцiйний iнтерес у цьому законi".

Вiн додав, що у Д.Петухова "є свої iнформацiйно-диспетчерськi служби в мiстi Донецьку".

За словами Д.Садохи, чиновник, який "має пряму зацiкавленiсть, не має права розробляти такий законопроект".

Вiн наголосив, що дiяльнiсть таких чиновникiв призвела до падiння послуг на ринку таксi та безконтрольностi з боку держави.

Як повiдомлялося, у зверненнi до прем'єра Миколи Азарова, вiце-прем'єра Олександра Вiлкула та мiнiстра iнфраструктури Володимира Козака, пiдготовленому органiзацiєю "Таксi столицi" та Спiлкою професiйних водiїв таксi Києва (керiвник С.Григоренко), зазначено, що пропонований законопроект передбачає дублювання дозвiльних функцiй i фактично зводить нанiвець iдею про передачу таких функцiй органам мiсцевого самоврядування, оскiльки передбачає можливiсть отримання дозволiв на один автомобiль таксi в декiлькох адмiнiстративних одиницях.

Пiдписанти звернення також розкритикували норму планового багаторазового подорожчання дозволiв на таксi протягом двох рокiв. Крiм того, вони наголошують, що законопроект не вирiшує проблеми тарифiв i системи їх формування. Автори звернення просять прем'єра, вiце-прем'єра та мiнiстра iнфраструктури врахувати їхнi зауваження до законопроекту та звiльнити з обiйманої посади директора департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Д.Петухова.

Законопроект "Про перевезення на таксi" оприлюднено на веб-сайтi Мiнiстерства iнфраструктури 8 серпня 2013 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА