15:03 15.08.2013

Гей-сім'ї в американській армії отримають право на соціальні пільги

2 хв читати

Пентагон з 3 вересня надаватиме одностатевим подружнім парам військовослужбовців такі ж соціальні пільги, як і гетеросексуальним.

"Відтепер політика міністерства полягатиме в тому, щоб ставитися до всіх одружених військовослужбовцям на рівних", - сказав міністр оборони США Чак Хейгел.

"Міністерство скорегує значення слів "чоловік" і "шлюб", поширить їх на одностатеві подружжя і шлюби, і міністерство працюватиме над тим, щоб подружні пари військовослужбовців отримували рівні соціальні пільги, незалежно від того, одностатеві вони чи різностатеві", - сказав міністр, якого цитує в четвер газета "Хілл".

За даними видання, пільги, які отримають одностатеві подружжя-військовослужбовці, стосуватимуться житла, медичного обслуговування. Крім того, ці пільги набудуть чинності заднім числом, з 26 червня, коли Верховний суд США в середу визнав не відповідною Конституції норму федерального закону про захист шлюбу, яка не дозволяла одностатевим парам користуватися тими ж правами і пільгами, що і гетеросексуальні пари.

Пентагон також надаватиме короткострокові, до 10 днів, відпустки одностатевим парам, службовцям в місцях, де одностатеві шлюби не дозволені, для того, щоб вони мали можливість укласти шлюбний союз у тих районах, де це не забороняється.

У США одностатеві шлюби дозволені в 12 із 50 штатів, а також у столичному окрузі Колумбія.

З вересня 2011 року представникам секс-меншин дозволено служити в армії США, не приховуючи своєї сексуальної орієнтації. Раніше в армії з 1993 року діяла політика "не питай, не говори". Якщо ставало відомо про те, що службовець армії має гомосексуальну орієнтацію, його звільняли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА