16:07 15.08.2013

Суд продовжив термін перебування під вартою другому фігуранту "Врадіївської справи" - ЗМІ

2 хв читати

Центральний районний суд Миколаєва продовжив термін утримання під вартою лейтенанта міліції Дмитра Поліщука, підозрюваного у скоєнні злочинів відносно мешканки смт. Врадіївка (. Миколаївська обл) Ірини Крашкової до 27 вересня 2013 року, повідомляє інтернет-видання "Новости-N" у четвер.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження терміну утримання під вартою Д.Поліщука. Клопотання прокуратури було подано у зв'язку з продовженням терміну досудового розслідування до 27 вересня.

Д.Поліщука підозрюють у скоєнні злочину одразу за кількома статтями КК України: ч.2 ст. 115 - "Умисне вбивство"; ч.3 ст. 121 - "Умисне тяжке тілесне ушкодження", ч.3 ст. 153 - "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом", ч.4 ст. 187 -" Розбій "; ч.3 ст. 364 -" Зловживання владою або службовим становищем "; ч.1 ст. 366 -"Службове підроблення".

Як повідомлялося, наприкінці червня в Миколаївській області було побито та зґвалтовано 29-річну мешканку смт. Врадіївка І.Крашкову. У скоєнні злочину підозрюють двох правоохоронців - лейтенанта Дмитра Поліщука та старшого лейтенанта Євгена Дрижака. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижак було затримано. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

5 серпня трьом підозрюваним вручили повідомлення про підозру у скоєнні замаху на вбивство. Їхні дії перекваліфіковано з ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) на ч.2 ст. 15, п.п 4,6,9,12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу - їх підозрюють у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю , з корисливими мотивами, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групи осіб.

Крім того, одному з підозрюваних інкримінують скоєння розбійного нападу, ще двом - зґвалтування, розбійний напад, а також низку службових злочинів.

14 серпня суд також продовжив утримання під вартою одного з підозрюваних у скоєнні злочинів відносно мешканки смт. Врадіївка (Миколаївська обл.) Ірини Крашкової старшого лейтенанта Євгена Дрижак до 27 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА