13:32 19.08.2013

До Харкова на відкриття пам'ятника Висоцькому приїде його син

2 хв читати

До Харкова на відкриття меморіального комплексу "Вертикаль", до якого також належить пам'ятник легендарному поетові, виконавцеві та акторові Володимиру Висоцькому, приїде його син, Микита Висоцький, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Меморіальний комплекс "Вертикаль", до якого належить і пам'ятник Володимиру Висоцькому, буде відкрито 21 серпня, напередодні Дня міста. В урочистому відкритті комплексу візьме участь син актора і співака Микита Висоцький. Початок церемонії відкриття - о 17.00", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Окрім пам'ятника В.Висоцькому, до меморіального комплексу входить скеледром, який використовуватимуть спортсмени для тренувань і проведення змагань різного рівня. Своєю назвою "Вертикаль" комплекс зобов'язаний однойменному фільму, в якому В.Висоцький зіграв одну з головних ролей.

Комплекс розташований біля Палацу спорту, в якому В.Висоцький виступав у травні 1979 р. У травні 2006 року біля Палацу спорту було встановлено пам'ятний знак. Встановити пам'ятник тут планували до 70-річчя В. Висоцького, у січні 2008 року, проте цей захід відклали через брак фінансування.

У липні 2011 р. міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв, що пам'ятник В.Висоцькому буде встановлено. У липні 2012 р. на конкурсі було обраний кращий ескіз-ідею пам'ятника - роботу харків'янина Віктора Лівшиця та Олександра Демченка, які запропонували встановити скульптуру В.Висоцького з гітарою на тлі зім'ятого листа, на якому будуть вірші, можливо, написані почерком поета. На аркуші також зображено дружину поета, Марину Владі, і місце його роботи - знаменитий театр на Таганці. Пам'ятник відлито з бронзи.

Скеледром у формі арки розташований на невеликій відстані за пам'ятником В.Висоцькому, він буде свого роду обрамленням монумента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА