09:45 28.08.2013

Позицiя Брюсселя незмiнна: Тиск на Україну з метою недопущення пiдписання угоди про асоцiацiю з ЄС неприйнятний - Фюле

2 хв читати
Позицiя Брюсселя незмiнна: Тиск на Україну з метою недопущення пiдписання угоди про асоцiацiю з ЄС неприйнятний - Фюле

Позицiя Брюсселя залишається незмiнною: чинення будь-якого тиску на Україну з метою унеможливлення пiдписання угоди про асоцiацiю з Європейським Союзом є неприйнятним, заявляє європейський комiсар iз питань розширення та європейської полiтики сусiдства Штефан Фюле.

Вiн також пояснив, що побоювання росiйської сторони щодо можливого негативного впливу на майбутню торгiвлю з Україною є безпiдставними.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", таку позицiю єврокомiсар озвучив пiд час переговорiв iз секретарем Ради нацiональної безпеки i оборони України Андрiєм Клюєвим у вiвторок у Брюсселi.

"Ми обговорили також нещодавнi подiї в Українi, i я пiдтвердив позицiю Європейського Союзу, що будь-який тиск ззовнi на Україну, пов'язаний з амбiцiєю пiдписати угоду про асоцiацiю з Європейським Союзом, є неприйнятним", - сказав вiн.

Стосовно Росiї Ш.Фюле зазначив: "В Москвi було зроблено коментарi, що пiдписання угоди про асоцiацiю та про зону глибокої i всеосяжної вiльної торгiвлi спровокує постiйне посилення митних процедур для українських товарiв, якi йдуть до Росiї. Дозвольте менi нагадати, що угода про асоцiацiю не спрямована на запобiгання розвитку Україною конструктивних вiдносин iз Митним союзом, доки вони базуються на повазi до правил СОТ i не суперечать зонi глибокої та всеосяжної вiльної торгiвлi".

Вiн зауважив, що стурбованiсть Росiї щодо можливих проблем походження товарiв також не має пiдстав. При цьому Ш.Фюле вказав на те, що в контекстi ЗВТ Росiї-України, товари, якi експортуватимуться Євросоюзом в Україну через майбутню ЗВТ не потребуватимуть "спецiального полiпшеного поводження пiд час їх експорту з України до Росiї".

"Тому пiдписання угоди про зону вiльної торгiвлi з третьою країною не може бути використано як виправдання для посилення митних процедур. Дозвольте менi наголосити, що угоду про асоцiацiю не буде (пiдписано) цiною вiдносин iз Росiєю та будь-яким iншим сусiдом. Ми вiримо, що вiд цього виграють усi сторони", - зазначив європейський комiсар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА