13:19 29.08.2013

Україні потрібні європейські стандарти життя та співпраця зі стратегічним партнером Росією - спікер ВР

2 хв читати

Голова Верховної Ради Володимир Рибак упевнений, що Україна та Росія знайдуть взаєморозуміння і залишаться стратегічними партнерами.

"Я думаю, що Україна як суверенна держава має право обирати свій шлях розвитку. Нам потрібні європейські стандарти життя і нам потрібно все зробити, щоб співпрацювати зі своїм стратегічним партнером Росією", - заявив В.Рибак двом телеканалам та агентству "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер, відповідаючи на запитання агентства, як розвиватимуться українсько-російські відносини у разі, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, та чи залишиться вона стратегічним партнером Росії.

Спікер парламенту висловив упевненість, що непорозуміння, які іноді виникають у відносинах між Україною та Росією, буде вичерпано.

"Я упевнений у тому, що ми знайдемо підходи щодо основних напрямів, а всі непорозуміння, які виникають, вони й раніше були. Я не бачу тут нічого страшного", - сказав В.Рибак.

"Сьогодні необхідно розглядати російсько-українські відносини через продовження постійного діалогу, постійних зустрічей", - зазначив він.

В.Рибак повідомив, що у Верховної Ради є домовленість із Державною думою 31 жовтня провести в Дніпропетровську зустріч депутатів, представників урядів України та Росії і розглянути питання відносин в економічній сфері між двома державами.

На його думку, гострі кути в українсько-російських відносинах необхідно обходити.

"Не можна сьогодні в міждержавних відносинах робити різкі випади, адже навіть із сусідами (у будинку - ІФ), з якими ми живемо, ми намагаємося жити дружно", - сказав він.

"Є велика держава Росія і є велика держава Україна, найбільші держави в Європі. Є зовнішня політика однієї, є зовнішня політика іншої держави, і кожна держава розглядає свої питання з погляду вигоди для свого населення", - наголосив В.Рибак.

Він зазначив, що Україна у своїх діях виходить із вигоди своїх громадян.

"Я думаю, ми врешті-решт знайдемо взаєморозуміння", - сказав спікер парламенту.

Як повідомлялося, радник президента Російська Федерації Сергій Глазьєв цього тижня заявив, що Україна, підписавши угоду про асоціацію з ЄС, перестане бути стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА