18:52 29.08.2013

Генеральний конструктор підприємства "Антонов" звинуватив Рогозіна в некомпетентності

2 хв читати

Росія знову ставить під питання участь у програмі російсько-українського військово-транспортного літака Ан-70, повідомив журналістам президент, генеральний конструктор держпідприємства "Антонов" (Київ, Україна ) Дмитро Ківа.

"Наразі у Росії практично заморозили програму "Ан-70". Я чув інтерв'ю Рогозіна (віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін - ІФ), який назвав його "віртуальним літаком і конкурентом Іл-76. Це може говорити тільки некомпетентна в авіації людина", - сказав Д.Ківа на авіасалоні МАКС- 2013.

Раніше деякі ЗМІ повідомили про те, що Д.Рогозін висловився за розвиток програми Іл-76 в Ульяновську і відмову від програми Ан-70.

Д.Ківа пояснив, що сьогодні у світі для військово-транспортних літаків існує дві основні вимоги: великий діаметр фюзеляжу, щоб перевозити всю номенклатуру необхідної військової техніки та озброєння, а також можливість укороченого зльоту і посадки, зокрема на ґрунтову смугу. За його словами, сьогодні у світі є тільки чотири літаки, які повністю відповідають цим вимогам. Це американський С17, європейський А400М, китайський "Юнь 20" і російсько-український Ан-70. При цьому тільки Ан-70 може злітати з непідготовленого аеродрому зі смугою 600 м. Для решти названих літаків потрібна смуга в 900 м і більше. Іл-76 працює тільки з бетонної смуги завдовжки до 2000 м.

Ан-70 може брати на борт всю необхідну для військовиків техніку - майже 20 типів, сказав Д.Ківа. У Іл-76, за його словами, фюзеляж вужчий і він може перевозити лише половину потрібної номенклатури військової техніки.

"Тепер кажуть, що Ан-70 - конкурент Іл-76. Тобто, у Росії не буде такого літака як Ан-70. Кому це на шкоду, якщо армія не зможе перекидати необхідну техніку ближче до району бойових дій, щоб кращою була маневреність і менші втрати?" - поставив риторичне питання Д.Кива. "Люди не розуміють і вводять в оману своє керівництво",- сказав він.

За його словами, літак Ан -70 стає інструментом у політичних дискусіях.

"Ми політикою не займаємося. Ми дуже хочемо співпрацювати з Росією. Але, якщо хтось думає, що відмовляючись від Ан -70 можна задушити нашу фірму, він помиляється. Нехай відмовляється від Ан -70, я вже завтра запущу літак у серійне виробництво в іншій країні, у мене вже стоять і просять", - сказав Д.Ківа.

При цьому, за його словами, постраждає російська авіаційна промисловість, яка задіяна в кооперації з виробництва Ан -70.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА