12:51 30.08.2013

У ДП "Документ" наголошують, що їхні послуги під час оформлення закордонних паспортів надаються виключно на добровільних засадах

2 хв читати
У ДП "Документ" наголошують, що їхні послуги під час оформлення закордонних паспортів надаються виключно на добровільних засадах

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував Державній міграційній службі (ДМС) не допускати нав'язування громадянам необов'язкових платних послуг під час оформлення паспорта для виїзду за кордон.

Як повідомляє прес-служба державного підприємства "Документ", АМКУ, зокрема, заявляє, що в приміщеннях міграційної служби бланки заяв і квитанції на оплату адміністративної послуги видають не працівники ДМС України, а представники ДП "Документ".

За словами голови ДМС Миколи Ковальчука, громадянин має право і можливість прийти у будь-який підрозділ ДМС і, оплативши лише адміністративну послугу, державне мито і вартість бланка документа, оформити паспорт для виїзду за кордон. Квитанції на ці платежі мають видавати лише інспектори ДМС.

При цьому охочі скористатися послугами ДП "Документ" у допомозі з підготовки необхідних бланків мають самостійно звертатися до його філій. Для того щоб підприємство на законних підставах надавало громадянинові інформаційно-консультативні послуги та представляло його інтереси в підрозділах ДМС, сторони підписують відповідний договір.

У ДМС нагадують, що в середині серпня в Києві за адресою бульв. Шевченка, 27 підприємство відкрило Центр обслуговування громадян, клієнти якого "звільнені від необхідності робити ксерокопії своїх документів, шукати нотаріуса та нести до банків квитанції про оплату послуг". "Усе на місці. У приміщенні встановлено платіжний термінал, обладнано робоче місце нотаріуса, паспорт громадянина України і довідку про присвоєння ідентифікаційного номера сканують працівники ДП "Документ". Людині не доводиться також заповнювати необхідні папери - лише поставити свій підпис. Центр здатний прийняти до 500 людей на день і - головне - забезпечити їм комфортні умови обслуговування. Відвідувачі, скориставшись електронною чергою, протягом 10-15 хвилин здають необхідні документи оператору, фотографуються і чекають на sms про готовність закордонного паспорта", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що послуги такого сервісу обходяться майбутньому власнику закордонного паспорта в 250 грн, і, як свідчить практика роботи центру, ця ціна відвідувачів цілком влаштовує.

При цьому генеральний директор ДП "Документ" Ярослав Янушевич наголошує, що послуги цього центру та інших філій підприємства надаються виключно на добровільних засадах, і жодним чином не можуть нав'язуватися ні працівниками ДМС України, ні представниками підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА