20:50 30.08.2013

Ідея Януковича про референдум для вибору між ЄС і МС є аж ніяк не новою - Луценко

2 хв читати

Засновник руху "Третя українська республіка", екс-глава МВС Юрій Луценко не вбачає нічого нового в заяві президента України Віктора Януковича про референдум для вибору між Європейським і Митним союзами.

"Заява Януковича про референдум для вибору між ЄС і Митним союзом не є чимось новим. Вже давно очевидно, що весь його "похід у Європу" націлений не на членство в ЄС, а лише на Угоду про асоціацію. Саме цей проміжний етап дозволяє Межигірській мафії не ділитися з Кремлівської бригадою і не боятися Європейських антикримінальних правил", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці в п'ятницю.

Він пропонує свою стратегію "повноцінного повернення до Європи" з трьох етапів. Зокрема, на переконання політика, використовувати В.Януковича як попутника для підписання Угоди про асоціацію в листопаді 2013 року з такою умовою, що "як тільки чорнило підпису Януковича у Вільнюсі висохне - він знову стає нашим політичним ворогом № 1".

Другий етап полягає в перемозі над В.Януковичем у 2015 році шляхом об'єднання навколо узгодженого кандидата від опозиції зі стартовим відсотком у 30%.

"Негайна реалізація з першого дня нового президентства командою однодумців заздалегідь розробленого Плану єврореформ. Населення має відчути їх вигідність і вже на парламентських виборах 2017 року обрати, незважаючи на опір Кремля і його п'ятої колони, таку більшість, яка забезпечить вступ України в повноцінні члени ЄС", - роз'яснює Ю.Луценко третій етап.

Як повідомлялося, В.Янукович в інтерв'ю українським телеканалам заявив: "Будь-які рішення, які ми ухвалюємо, мають бути далекоглядними. Будь-які рішення від таких простих, до таких серйозних, стратегічних, яких ми зараз торкаємося, яким буде вибір українського народу - це може показати референдум. Коли він буде, цей референдум, ми з вами не знаємо. Коли буде прийнято рішення про вступ до Європейського Союзу або в Митний союз - і тоді в будь-якому випадку нам не обійтися без референдуму".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА