19:38 12.09.2013

Найпопулярнішим футбольним клубом України є київське "Динамо" - опитування КМІС

2 хв читати

Найбільшу популярність серед українських футбольних уболівальників має київське "Динамо" (41,7%), донецький "Шахтар" у чемпіонаті України підтримують 23,3%.

Згідно з даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), 5,6% опитаних уболівають за львівські "Карпати", по 4,8% респондентів - за харківський "Металіст" та одеський "Чорноморець", симпатії 4,4% - на боці дніпропетровського "Дніпра".

Причому "Динамо" має найбільшу підтримку в центральному (72%) та західному (49%) регіонах України. У південному регіоні столичний клуб підтримують 30% опитаних, у східному - 12%.

За "Шахтар" найбільше вболівають у східному (55%) та південному (19%) регіонах країни. У центральному регіоні його підтримали 15% опитаних, у західному - 13%.

Всеукраїнське опитування проводилося з 9 по 18 серпня 2013 року. Методом телефонного інтерв'ю (вибірка передбачала стаціонарні та мобільні телефони) було опитано 1450 людей віком від 18 років в усіх областях України.

Під час опитування респондентів запитували про те, чи є вони футбольними уболівальниками. До футбольних уболівальників зараховувалися ті, хто повідомив, що вони "сильно цікавляться" або "швидше цікавляться" футболом. Саме такі особи брали участь у подальшому опитуванні. Теоретична похибка для вибірки цього розміру становить 2,5%.

Як повідомлялося, наприкінці липня було презентовано дані опитування компанії Research&Branding Group, згідно з якими 52% українців вважають донецький "Шахтар" найпопулярнішим футбольним клубом у країні, 17% вважають таким київське "Динамо". Опитування було проведено в травні 2013 року, обсяг вибірки становив 9000 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА