12:41 13.09.2013

Держлікслужба на прохання імпортерів відстрочила деякі зміни до ліцензійних умов імпорту ліків

2 хв читати

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) прийняла пропозицію представників імпортерів лікарських засобів відстрочити деякі зміни до ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Держлікслужбі, таке рішення було ухвалено за підсумками громадського обговорення змін до ліцензійних умов, яке відбулося в Держлікслужбі України 11 вересня.

На прохання імпортерів відстрочено, зокрема, делегування проведення контролю лікарських засобів, що ввозяться в Україну, безпосередньо ліцензованому імпортеру, яке передбачається проектом змін до ліцензійних умов.

Крім того, Держлікслужба також погодилися з імпортерами на відстрочення введення норми про необхідність укладення угод або контрактів між ліцензіатом, власником реєстраційного посвідчення та виробником, яку детально обговорюватимуть з імпортерами.

Для підвищення ефективності роботи робочої групи Держлікслужба має намір залучити до обговорення юристів компаній-імпортерів.

За словами голови Держлікслужби Олексія Соловйова, згідно з вимогами Європейського Союзу, ліцензування імпорту лікарських засобів - це насамперед низка заходів, спрямованих на локалізацію в Україні відповідальності іноземного виробника за якість ліків, що постачаються.

Як повідомлялося, зміни до Ліцензійних умов здійснення діяльності з імпорту лікарських засобів затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я 30 травня поточного року. Нові умови ліцензування імпорту лікарських засобів мають набути чинності 1 грудня 2013 року.

Деякі експерти висловили сумнів, що імпортери зможуть встигнути виконати всі передбачені цими змінами вимоги. Зокрема, серед вимог, виконання яких у стислі терміни називалося практично неможливим, - впровадження імпортерами деталізованих операційних процедур у рамках системи контролю якості, впровадження систем управління ризиками, здійснення лабораторного аналізу імпортованих препаратів, а також переоформлення договірних відносин із сотнями іноземних виробників і постачальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА