13:17 25.09.2013

Консул виїхав до Мурманська для надання допомоги затриманому українському активісту Greenpeace - МЗС України

1 хв читати

Виконувач обов'язків генконсула України в Санкт-Петербурзі виїхав до Мурманська для зустрічі із затриманим громадянином України, активістом Greenpeace, а також надання йому консульської допомоги, повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

"За нашою інформацією, наш громадянин перебуває серед затриманих, після прибуття представники генконсульства з'ясовуватимуть усі деталі стосовно того, що інкримінують нашому громадянину", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вже після з'ясування деталей дипломати ухвалюватимуть рішення щодо подальших дій із метою захисту громадянина України.

Є.Перебийніс також зазначив, що українське посольство в Москві та генконсульство в Санкт-Петербурзі підтримують контакт із представництвом МЗС РФ у Мурманську щодо цієї ситуації.

Як повідомлялося, 19 вересня спецназ прикордонслужби взяв штурмом судно Greenpeace "Арктик Санрайз" за спробу проведення акції протесту проти видобутку нафти на платформі "Приразломная" в Печорському морі. Членів екіпажу з 30 осіб, серед яких один - українець, затримали як підозрюваних у рамках кримінальної справи про напад на платформу "Приразломная" в порядку статті 91 КПК РФ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА