12:26 28.09.2013

Українські націоналісти готують петицію до ФІФА з проханням усунути символіку ОУН-УПА з переліку дискримінаційних символів

2 хв читати

Всеукраїнська молодіжна організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" оголосила про збір підписів під петицією за усунення символіки ОУН-УПА з переліку дискримінаційних символів, повідомляється на сайті організації в суботу.

"Петиція закликає керівництво міжнародної установи виключити з переліку образливих і дискримінаційних символів ФІФА прапор ОУН-УПА, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича, а також геральдичний знак "Галицький лев", - йдеться в повідомленні.

Автори петиції переконані, що ФІФА "неправильно поінформували і ввели в оману заангажованим і упередженим підходом особи, які негативно ставляться до цих історичних постатей, що і стало причиною внесення цих символів та осіб до списку заборонених".

"Під час Нюрнберзького трибуналу, який давав оцінку і виносив вирок злочинів нацизму та їх організаторам, ОУН і УПА не ввійшли до переліку організацій і структур, які співпрацювали з гітлерівським режимом, отже, прив'язувати ці структури та їх керівників до нацизму з правової точки зору недоцільно", - наголошується в документі.

Після збору підписів ініціатори петиції мають намір направити її директору "Футболу проти расизму в Європі" Піару Поваре і президентові ФІФА Йозефу Блаттеру.

Як повідомлялося, Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу на засіданні 27 вересня заборонив збірній України грати на стадіоні "Арена-Львів" до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно. Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики й жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА