14:18 03.10.2013

Генсек РЄ шкодує, що газети пишуть лише про Тимошенко, а не про реальні досягнення

2 хв читати

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд під час свого останнього виступу перед Парламентською асамблеєю РЄ вельми позитивно оцінив хід реалізації Радою Європи реформ в Україні.

«Логіка всієї реформи (Ради Європи – прим. Ред)полягала у тому, щоб зробити Раду Європи більш орієнтованою на здатність держав-членів здійснити необхідні реформи, що звичайно дуже допоможе Суду(Європейському суду з прав людини – прим. Ред). Це те, чим ми в даний час займаємося», - зазначив він, поставивши в цьому контексті за позитивний приклад Україну.

«Наприклад, в Україні у нас є велика програма, спрямована, зокрема, на реформу у судовій сфері, бюджет якої складає 23 мільйони євро, - розповів Т.Ягланд. - Ми починали з проведення діалогу з органами влади з реформування Кримінального процесуального кодексу, також було важливо зробити прокуратуру незалежною від виконавчої влади. Програма реформування, над якою ми працювали півтора роки, зараз дає конкретні результати».

Як позитивні зрушення єврочиновник назвав ухвалення «інтеграційних» законів: «5 вересня Верховна Рада, парламент, ухвалила закони з покращення умов тримання у пенітенціарній системі. Також був ухвалений закон про прискорення виконання рішень Страсбурзького суду».

Особливо він відзначив досягнення Україні в сфері реформування кримінального процесу та органів прокуратури.

«Триває успішна імплементація Кримінального процесуального кодексу, який був прийнятий за рекомендацією Ради Європи, - сказав Т. Ягланд. -Україна врахувала почти 100 % наших рекомендацій щодо Кримінального процесуального кодексу, результатом чого стало скорочення вдвічі кількості ув’язнених у 2013 році у порівнянні з 2012 роком. Ми отримали проект закону про прокуратуру і його розглядає Венеціанська комісія. Приємно бачити, як над цим працюють зараз в Україні».

«Також є певний прогрес у реформі виборчого законодавства», - додав він.

На думку Т. Ягланда, усе це є позитивним прикладом діяльності самої Ради Європи із впровадження правових реформ: «На цьому прикладі я хочу показати, як наша допомога у країнах-членах дає конкретні результати. Про це не пишуть багато у заголовках газет, оскільки вони сфокусовані тільки на Тимошенко. Однак те, що називалось вибірковим правосуддям, було наслідком того факту, що судова влада не була повністю незалежною і, звичайно, проблем з прокуратурою. Ми робимо все необхідне, що є важливим для України, якщо вона прагне угоди про асоціацію з ЄвропейськимСоюзом».

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА