15:47 03.10.2013

У КМДА пропонують під час снігопадів дозволити паркування автомобілів лише на одному боці вулиці

3 хв читати
У КМДА пропонують під час снігопадів дозволити паркування автомобілів лише на одному боці вулиці

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) планують запропонувати почергове (у парні та непарні числа) паркування на одному боці вулиці в період сильних снігопадів.

"Найголовніше, що ми починаємо підготовку до періоду боротьби з снігом уже нині. Дуже важливо, що враховано і позитивний, і негативний досвід минулого року", - розповів заступник голови КМДА Михайло Костюк журналістам у середу після наради з питань паркування автомобілів у Києві в зимовий період.

"Ми хочемо розпочати цей період, цей сезон з інформування населення про ті правила паркування в центральній частині міста, які ми запропонуємо для того, щоб зменшити проблеми розчищення вулиць від снігу. Одна із серйозних пропозицій, яку впроваджуватимемо, - паркування на правому/лівому боці в парний/непарний день", - розповів М.Костюк.

За його словами, КМДА має намір розробити і розповсюджувати відповідні інформаційні бюлетені, провадити інформаційну роз'яснювальну роботу, зокрема і через ЗМІ. За словами М.Костюка, в таких бюлетенях буде зазначено дні та боки вулиць, на яких можна паркуватися.

"Ми проситимемо киян, щоб вони знали ці правила паркування. Я думаю, що такий інформаційний листок можна возити у своїй машині для того, щоб було нагадування про те, що такого-то числа дозволено паркування на такому-то боці вулиці", - сказав заступник голови КМДА.

Крім того, він наголосив, що в державній адміністрації обговорять також питання роботи евакуаторів на період рясних снігопадів у столиці. "Робота засобів евакуації не для того, щоб просто евакуювати, а для того, щоб коли буде оголошено другий рівень небезпеки, другий рівень надзвичайного стану, можна було б перемістити транспортні засоби", - сказав він.

За словами М.Костюка, КМДА має намір застосовувати евакуатори "виключно в період третього рівня (надзвичайної ситуації - ІФ)". Водночас він висловив упевненість, що у разі оголошення такої надзвичайної ситуації в Києві водії відповідально ставитимуться до цього і думатимуть, що робити.

"Не треба залишати автотранспорт у тих місцях, де не зможе працювати прибиральна техніка, інакше ми підійдемо до колапсу. Ми говоримо, що Київ треба почистити, рух транспорту треба забезпечити, і паралельно з цим хочемо кидати машини на проїжджій частині. Я думаю, що ми знайдемо компроміс, і тут спрацює здоровий глузд. Своєчасна інформація, відповідна робота служб, і в такому режимі ми можемо пройти цей період", - сказав він.

При цьому заступник голови КМДА наголосив, що не йдеться про евакуацію транспорту, кинутого водіями у невідповідних місцях, а лише про переміщення цього транспорту для того, щоб снігоприбиральна техніка могла очистити дороги від снігу.

У свою чергу директор КП "Київтранспарксервіс" повідомив, що у підприємства в робочому стані на сьогодні десять евакуаторів, і ще вісім потребують ремонту, і за відповідного фінансування також зможуть забезпечити необхідну роботу.

М.Костюк також розповів, що КМДА спільно з Мінінфраструктури розробляє маршрути приміських автобусів, які змогли б максимально близько довозити своїх пасажирів до автостанцій у Києві, зокрема, до нової автостанції біля Окружної дороги, куди планують перенести маршрути автобусів з двох автостанцій, що діють у центрі Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА