15:01 14.10.2013

Янукович підписав указ про останній призов і перехід армії на контрактну основу

2 хв читати
Янукович підписав указ про останній призов і перехід армії на контрактну основу

Президент України Віктор Янукович підписав указ про останній призов і перехід на формування Збройних сил на контрактній основі.

"Я сьогодні вранці підписав указ. Уже більше призова не буде. Там усе розписано, як звільнятимуться в запас солдати строкової служби, й підуть цього року останні, і не призиватимемо", - сказав В.Янукович під час зустрічі з жінками - Героями України в понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

Водночас президент України зазначив, що набір на строкову службу збережеться у внутрішніх військах.

В.Янукович наголосив, що нині рівень озброєння української армії, технології, що застосовуються в роботі, досягли того рівня, коли необхідне залучення найкращих фахівців.

"Сьогодні в нас таке озброєння, такі військові технології, де потрібен дуже високий професійний рівень… Техніка дуже складна, тому армія зараз має бути професійна", - сказав глава держави.

На переконання В.Януковича, до служби у Збройних Силах за контрактом мають іти "ті люди, які прагнуть до служби, яких тягне до військової професії".

"Наразі професійний підхід на контрактній основі - це та сама робота. Це військові професіонали, котрі мають гарантувати безпеку нашої держави", - резюмував президент.

Як повідомлялося, в Україні 1 жовтня стартував останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України.

"Упродовж жовтня-листопада поточного року військові комісаріати України призвуть і направлять у війська (сили) 10 800 осіб. Із них у Збройні сили України - 5 000, Внутрішні війська МВС України - 4 800, Державну спеціальну службу транспорту - 1 000", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА