13:50 22.10.2013

Могильов виступає за найжорсткіші заходи проти тих, хто намагається дестабілізувати ситуацію в Криму

2 хв читати

Кримський прем'єр Анатолій Могильов заявляє, що будь-які спроби розхитати міжконфесійну міжнаціональну ситуацію в Криму недопустимі, і кримське суспільство та влада мають давати відсіч таким проявам.

"Позиція влади - ставлення до будь-яких проявів екстремізму та провокацій негативне. Без сумнівів, треба давати відсіч усім цим речам. Я не здивуюся, якщо ті самі люди підпалювали мечеті та православні храми. У нас, на жаль, є окремі деструктивні елементи, і завдання правоохоронців їх знайти і притягти до відповідальності. Будь-яка спроба розхитати ситуацію чи створити якусь нетерпимість на будь-якому ґрунті - на національному, релігійному чи культурному – вона недопустима. Тому кожен нормальний розсудливий кримчанин має давати відсіч цьому", - заявив А.Могильов на прес-конференції в Сімферополі у вівторок, коментуючи останні події на півострові, пов'язані з підпалами кримських мечетей.

За його словами, необхідно вживати найжорсткіших заходів щодо осіб, які причетні до таких подій.

А.Могильов сказав, що на таких подіях намагаються заробити дивіденди окремі псевдополітики. "Водночас на рівні простих людей такого антагонізму немає", - зазначив він.

Прем'єр Криму наголосив, що регулярно проводить наради з керівниками силових органів в автономії, на яких говорить про те, що правоохоронці мають щодо кожних таких фактів давати найпринциповішу оцінку.

Водночас А.Могильов зазначив: "Необхідно, щоб усе кримське суспільство вкрай нетерпимо ставилося до таких проявів, украй нетерпимо - до будь-яких проявів розпалювання міжнаціональної, міжконфесійної, міжкультурної ворожнечі, до будь-яких таких подій, хоч би хто це робив".

При цьому він додав, що завдання всіх кримчан - не допустити такого і виявляти крайню нетерпимість до таких подій. "Має бути найжорсткіше покарання за такі факти, як руйнування місць поховань, кладовищ, осквернення культових будівель. Крим протягом всього цього часу зумів зберегти міжнаціональну і міжрелігійну згоду. І ми якоюсь мірою навіть зразок для багатьох регіонів пострадянського простору в цьому питанні", – зауважив А.Могильов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА