13:11 23.10.2013

Україна та Росія обговорять стан і перспективи співпраці у космічній галузі 31 жовтня в Дніпропетровську

2 хв читати
Україна та Росія обговорять стан і перспективи співпраці у космічній галузі 31 жовтня в Дніпропетровську

Україна та Російська Федерація обговорять проблематику науково-виробничої кооперації в ракетно-космічній галузі під час наміченої на 31 жовтня зустрічі в Дніпропетровську, повідомив голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Юрій Алексєєв на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу.

Він уточнив, що проблематика українсько-російської співпраці в космічній та атомній сферах у Дніпропетровську обговорюватиметься за ініціативою та за участю голів парламентів обох країн Володимира Рибака та Сергія Наришкіна.

Відповідаючи на запитання, як позначаться на кооперації з РФ у космічній сфері плани підписання Україною угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС, Ю.Алексєєв висловив думку, що в заявах про негативні наслідки "більше політичної складової".

"Жоден договір із Російською Федерацією, з Роскосмосом, із Міністерством оборони (на сьогодні - ІФ) не розірвано", - наголосив він.

Голова ДКАУ також вітав нещодавнє призначення новим головою Роскосмосу заступника міністра оборони, екс-командувача Військ ракетно-космічної оборони РФ Олега Остапенка, який, за його словами, добре відомий у галузі. "Людина більш врівноважена, більш схильна до науки... Я його знаю давно", - сказав Ю.Алексєєв, зазначив, що О.Остапенко є уродженцем України.

Голова ДКАУ висловив упевненість, що ключовим питанням українсько-російських відносин у космічній галузі є наповнення співпраці на перспективу. "На найближчі два-три роки я не бачу передумов скорочення нашої виробничої кооперації: у виробництві і "Союзів" (РН "Союз") і "Протонів" задіяна українська космічна галузь. Нам треба серйозно думати, що буде далі", - сказав він, уточнивши, що в загальному обсязі виробництва української ракетно-космічної промисловості 40% на сьогодні становлять замовлення в інтересах РФ.

Ю.Алексєєв також підтвердив, що більшу частину номенклатури кооперації з Україною російська сторона зможе виробляти і самостійно, проте, за його словами, "це час та гроші".

"Дуже багато ми зрозуміємо (про перспективи співпраці з РФ - ІФ), коли буде зустріч у Дніпропетровську", - зробив висновок голова ДКАУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА